JO18-1 gelijk tegen koploper Helmond Sport

LEUSEN - Na de 0-3 overwinning van vorige week op Fortuna Sittard JO18-1 is het Roda’46 JO18-1 opnieuw gelukt om een goed resultaat te boeken tegen een betaald voetbalorganisatie. Koploper Helmond Sport JO18-1 werd op 1-1 gehouden, wat een juiste afspiegeling was van de wedstrijd. Doordat naaste belager Fortuna Sittard ook met 1-1 gelijkspeelde (tegen PVCV JO18-1) blijft het onverminderd spannend in de top van de vijfde divisie B. De verschillen zijn heel klein.

De Leusdenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en waren de eerste twintig minuten duidelijk de bovenliggende partij. Het veldoverwicht werd ook in kansen tot uiting gebracht. De grootste kans was voor Cristopher, die na een prachtige dieptepass van Stan alleen voor de Helmondse keeper opdook. Hij zag zijn goede inzet door de doelman gekeerd worden. Daarvoor had de thuisploeg al een grote kans gemist en uit een hoekschop was Daan dichtbij een doelpunt. Na de sterke openingsfase deed Helmond Sport steeds meer mee en kreeg het diverse mogelijkheden. Dennis keerde een inzet van de rechtsbuiten knap, terwijl Sandro nog een bal van de doellijn haalde.

Net voor rust kwamen de roodzwarten toch op voorsprong. Stan werd in de zestien gevloerd en ging zelf achter de bal staan. Hoewel de doelman uit Brabant de goede hoek koos, schoot de centrale verdediger overtuigend raak uit de toegekende penalty: 1-0. Daarmee maakte hij zijn eerste doelpunt in Leusdense dienst. Daarvoor had Gijs net buiten de zestien hard op doel geschoten. Op dat schot had de keeper wel een knap antwoord. Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht in de rust. Met de wetenschap dat de bezoekers ook kansen hebben gehad om een doelpunt te maken.

De tweede helft begon niet goed voor de roodhemden. De bezoekers hadden slechts vijf minuten nodig om de gelijkmaker in het doel te krijgen: 1-1. Daarna voltrok zich een waar voetbalgevecht, waarbij beide teams voor de winst gingen en daar ook kansen voor kregen. Sem en Noach waren namens Roda’46 het dichtst bij een treffer - op aangeven van Robin en Ynze, die allebei uitstekend invielen -, terwijl in de slotfase Roda-keeper Dennis ook een uitstekende redding in huis had om een punt in Leusden te houden. Over de hele wedstrijd gezien, was een gelijkspel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Roda’46 kan terugkijken op een prima duel tegen koploper Helmond Sport, dat door het gelijkspel van Fortuna Sittard aan kop blijft staan. De Brabantse formatie heeft 22 punten bij elkaar gespeeld, Fortuna Sittard volgt op 21 punten en Roda’46 staat daar keurig achter met 20 punten. PVCV hijgt bij Roda’46 in de nek met 17 punten. Komende zaterdag speelt de ploeg van de trainers Twan Epe en Aart van Meerveld tegen PVCV. Het duel in Vleuten begint dan om 16:30 uur.