JO18-1 laat Fortuna Sittard ontsnappen

GELEEN - Roda’46 JO18-1 heeft in de eerste competitiewedstrijd niet kunnen stunten op bezoek bij Fortuna Sittard JO18-1. Na een enerverende wedstrijd stond er een 4-3 stand voor de Fortunezen op het scorebord. Daarmee kregen de roodzwarten te weinig; een gelijkspel was absoluut terecht geweest.

De Leusdenaren kwamen vanuit de aftrap ongelukkig op achterstand (1-0) en moesten al snel in de achtervolging. Daar slaagde Roda’46 goed in, want het raakte niet in paniek en zocht de aanval. Roda’46 was ook de betere ploeg. Binnen tien minuten lag de gelijkmaker erin. Talha werd bediend door Rishen en schoot de 1-1 tegen de touwen. Even later mocht Talha aanleggen voor een strafschop en zo zette hij zijn ploeg halverwege de eerste helft op een 1-2 voorsprong. Roda’46 speelde erg goed en kreeg diverse grote kansen op de 1-3. Het vergat de nekslag uit te delen en zag Fortuna Sittard voor rust langszij komen via een vrije trap: 2-2. En dat terwijl Roda’46 sterker was.

De tweede helft begon eigenlijk net zoals de eerste helft. Een persoonlijke fout leidde een minuut na de aftrap de 3-2 in, waardoor de bezoekers weer in de achtervolging moesten. Er volgde een wat lastigere fase en Fortuna Sittard kwam zelfs op 4-2. Toch wist Roda’46 er een goede slotfase uit te persen, nadat Afaan uit een indirecte vrije trap de aansluitingstreffer wist te maken: 4-3. Met een goed schot was Norendly nog dicht bij de 4-4 en ook een kopbal van Sam ging net over. Ook Fortuna Sittard had de score nog uit kunnen breiden. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Douwe vakkundig gekeerd. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien wel terecht geweest, maar het was helaas niet aan Roda’46 besteed.