JO18-1 lijdt geflatteerde nederlaag tegen Fortuna Sittard

LEUSDEN - zaterdag 15 oktober 2022

Roda’46 JO18-1 liep in eigen huis tegen een geflatteerde nederlaag op. Fortuna Sittard JO18-1 won met 0-4, maar deze uitslag viel te hoog uit gezien de krachtsverhoudingen op het hoofdveld. Roda’46 had zeker in de eerste helft het betere van het spel, maar moest in de bezoekers een effectieve ploeg erkennen.

Net als vorige week tegen Helmond Sport JO18-1 begonnen de Leusdenaren brutaal aan de wedstrijd en lieten ze zien de drie punten thuis te willen houden. Fortuna Sittard, dat inzakte en vooral loerde op de counter, liet het spel aan Roda’46. In de eerste helft kwam Roda’46 tot een aantal mogelijkheden, waaronder een corner via Daan over werd gekopt. Ook Sem, Rick en Christopher testten de doelman. Gabor creëerde de grootste kans door vanaf rand strafschopgebied net naast te schieten. De grootste kans was daarvoor voor Fortuna Sittard, waarbij Bastiaan - die erg goed speelde centraal achterin de defensie - uitstekend werk leverde door een schot op de doellijn uit het doel te werken. Op dat moment leidde Fortuna Sittard al met 0-1.

Hoewel Roda’46 een sterke fase had, en het op dat moment veel op de helft van de Limburgse opponent speelde, sloeg Fortuna Sittard genadeloos toe door de 0-2 te maken. Bij een counter stond Roda’46 niet goed gepositioneerd en dat werd afgestraft door de bezoekers. Wederom tegen een betaald voetbalorganisatie waren er de complimenten voor het spel van Roda’46, maar toch stond het bij rust met 0-2 achter.

De tweede helft werd sterk begonnen met een uitstekend eerste kwartier. In die fase zochten de roodhemden veelvuldig de aanval, zonder tot hele grote kansen te komen. Het veldspel was vrij goed, maar helaas stokte het vaak rondom de zestien, waarbij de eindpass ontbrak. Toch waren er tijdens de tweede helft zeker kansen voor Roda’46 om te scoren. Net toen iedereen voelde dat de aansluitingstreffer in de lucht hing, strafte Fortuna Sittard wederom niet goed staan af en zo gooide de Sittardse opponent de wedstrijd op slot: 0-3. In het laatste gedeelde viel de 0-4, waarmee de score te hoog uitviel. De eindstand gaf de verhoudingen op het veld niet juist weer, maar de betaald voetbalclub gaf zo wel een lesje in effectiviteit aan de roodzwarten.

Bij JO18-1 maakten O17-spelers Cesur en Guy hun opwachting en ze deden het zeker verdienstelijk. Het lukte JO18-1 in dit duel niet om koploper Fortuna Sittard pootje te lichten en zo de eerste plaats in de vijfde divisie over te nemen. Het was jammer dat Roda’46 zich niet beloonde voor het spel, waarbij Fortuna Sittard de effectiviteit liet zien. In de heenronde heeft Roda’46 nu iedere tegenstander gehad en de Leudende formatie bezet de derde plek achter Fortuna Sittard en Helmond Sport. Volgende week bekert JO18-1 in en tegen het Amersfoortse Hooglanderveen JO18-1, dat uitkomt in de zesde divisie. Het duel start om 15:15 uur.