JO18-1 maakt het onnodig spannend

APELDOORN – zaterdag 24 september 2022

Roda’46 JO18-1 heeft tegen CSV Apeldoorn JO18-1 nagelaten om met een ruime overwinning van het veld te stappen. Een kwartier voor tijd leidden de bezoekers met 0-4, en daar was op dat moment niks op af te dingen. Toch liet de Leusdense ploeg de Apeldoorners in een relatief kort tijdsbestek terugkomen tot 3-4.

De roodhemden gingen voortvarend van start. Al na twee minuten had Christopher een voorzet van Enes achter de doelman geschoten: 0-1. Daarna volgden diverse kansen, maar de roodzwarten hadden het vizier in de afronding niet op scherp staan. Met goed en verzorgd positiespel werd de thuisploeg teruggedrukt op eigen helft. In spaarzame tegenstoten bleek Dennis een betrouwbare sluitpost, gesteund door een ijzersterkte verdediging onder aanvoering van Daan en Gijs. Het duurde een klein half uur voordat Roda’46 de score verdubbelde.

Robin werd op rechts weggestuurd en hij speelde Rick in de zestien aan, die met dit buitenkansje wel raad wist: 0-2. Nog geen vijf minuten later opende Mats uitstekend richting de diepgaande Robin, die weer op het juiste moment diepging van achteruit. Opnieuw wist hij Rick te bereiken, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Dankzij deze treffer ging Roda’46 met een comfortabele 0-3 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft ging de Leusdense ploeg verder waar het voor rust gebleven was: de aanval werd veelvuldig gezocht. En binnen zeven minuten lag de vierde treffer in het Apeldoornse doel. Dit keer was Christopher de maker, en Rick de aangever. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde. In de slotfase gebeurde echter wat niemand had verwacht: CSV Apeldoorn kwam in slechts twee minuten terug tot 2-4 (strafschop en omschakelmoment). In de slotminuut werd een schitterend schot vanaf de zestien tot aansluitingstreffer gepromoveerd: 3-4. Een onnodig slot, maar gelukkig wel drie punten.

Daarmee boekte Roda’46 JO18-1 alweer de vierde competitiezege op rij, waarmee het goede zaken deed. Hoewel de Leusdenaren in deze wedstrijd lang een comfortabele voorsprong hadden, werd er weer met een doelpunt verschil gewonnen. Alle vier de competitiewedstrijden werden met een minimale marge over de streep getrokken. Volgende week speelt Roda’46 JO18-1 weer thuis. Dan komt Houten JO18-1 op bezoek.

Bij de foto: Anouar en Rick in de wedstrijd tegen PVCV.

Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)