JO18-1 moet diep gaan

VLEUTEN - Roda’46 JO18-1 heeft op bezoek bij PVCV JO18-1 een knappe zege geboekt: 0-1. Door hard te werken, werd dit resultaat bereikt. De roodhemden moesten lang op de beloning wachten, want het doelpunt van Gabor viel pas een kwartier voor tijd. PVCV mag gezien worden als één van de betere ploegen waar de Leusdenaren dit seizoen tegen hebben gespeeld en dan is winst fijn.

Door de nederlaag van vorige week tegen Helmond Sport JO18-1 (3-0) is het zeer spannend in de top van divisie 5-B. De concurrenten Kampong JO18-1 en PVCV JO18-1 wonnen hun wedstrijd wel en dat zorgde voorafgaand aan deze speelronde voor maar liefst drie koplopers: Roda’46, Helmond Sport en Kampong speelden allemaal dertien punten bijeen in zes wedstrijden, terwijl naaste belager PVCV twaalf punten verzamelde in zes potjes.

Roda’46 ging in de laatste wedstrijd van de heenronde dus op bezoek bij een directe concurrent. In het begin zette PVCV veel druk en Roda’46 was slordig. Dit bracht de Vleutense opponent af en toe in het zadel, maar Dennis was tweemaal op zijn post en redde beide keren in de korte hoek. Ook Roda’46 was voor rust twee keer gevaarlijk. Eerst schoot Noach vanuit de tweede lijn; later schoot ook Jelle van buiten de zestien op het vijandelijke doel. Er vielen geen doelpunten in de eerste helft. Het bleef 0-0.

In de tweede helft gooide Roda’46 er het spreekwoordelijke ‘schepje bovenop’ en werd er meer op de Vleutense helft gevoetbald. Met meer druk en zuiverdere passing drong Roda’46 meer aan. Vooral doorkomen via de flanken ging beter. De grootste kans was voor Christopher, zijn kopbal werd door een verdediger van richting veranderd, zodat zijn inzet een corner opleverde in plaats van een treffer.

Het harde werken werd ruim een kwartier voor tijd beloond doordat Robin een goede sprint inzette en in de zestien kwam. Hij behield het overzicht, zag Gabor achterin de zestien vrijstaan en bereikte hem. Zijn ‘maatje’ op het middenveld wist er wel raad mee en schoot de bal achter de keeper: 0-1. In het restant was Roda’46 nog dicht bij een tweede treffer. Na goed storen, gaf Pepijn een kans aan Chris, maar de keeper zat dwars. Ook kreeg Pepijn zelf nog een goede kans, maar het bleef bij 0-1. Ook omdat PVCV een grote kans op de gelijkmaker miste. In de zestien schoot een speler naast.

Roda’46 speelde Roda’46 zich vooral hard werkend naar drie punten. Het voetbal was niet altijd goed, maar de werklust vergoedde een hoop. De volgende wedstrijd is weer een kraker. Dan komt concurrent Kampong naar Leusden voor weer een mooie krachtmeting.