JO18-1 pakt overwinning op Victoria

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 wist in de vijfde competitiewedstrijd promovendus Victoria JO18-1 met 4-1 te verslaan. Op het eigen Burgemeester Buiningpark hadden de Leusdenaren moeite om door de compacte organisatie van de Hilversumse opponent heen te spelen, maar daarentegen kwam de thuisploeg niet in de problemen. Dit was alweer de vierde overwinning in vijf wedstrijden en met dertien punten uit vijf duels sluiten de roodhemden het eerste ‘blokje’ af met de eerste plaats in de poule.

Roda’46 kwam sterk uit de startblokken, al binnen twee minuten lag de bal achter de Hilversumse doelman. Noach vond met een prima pass Sem, die op snelheid naar binnen tot kwam en de bal hard achter de keeper knalde: 1-0. In het vervolg trok Victoria zich terug op eigen helft en het hield de ruimtes klein. Het was dan ook eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Ondanks dat het spel zich vooral op de vijandelijke helft afspeelde, creëerde Roda’46 niet heel veel kansen. Het bleef bij een aantal goede mogelijkheden. Daar stelde de promovendus voor rust weinig tegenover. Alleen uit een vrije trap werd de lat geraakt. Na dat laatste wapenfeit brak de rust aan met een minimale voorsprong voor de Leusdense ploeg: 1-0.

De tweede helft werd slordig geopend, maar toch maakte Roda’46 aan alle onzekerheid een einde door na ruim een uur de score te verdubbelen. Een goede aanval via rechts werd afgerond door Christopher, die in de zestien het eindstation was en een voorzet van Sandro tot 2-0 promoveerde. Ruim tien minuten voor tijd deed Victoria uit de spaarzame mogelijkheden wat terug door de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Lang zou het niet spannend blijven, want binnen vijf minuten werd marge weer ‘twee’ in het voordeel van de thuisploeg. Mats wist Pepijn te bereiken, die oog in oog met de keeper koel bleef en met een goed schot de goalie kansloos liet. De middenvelder viel weer prima in en bekroonde zijn spel met de 3-1.

In de slotminuten werd het zelfs nog 4-1 en daarmee werd het mooiste doelpunt van de middag voor het laatst bewaard. Sandro werd op ruim dertig meter van het doel vrijgespeeld in de as en de rechtsback dribbelde op tempo op, waarna hij van een grote afstand de bal hard in de kruising van de verre hoek schoot. Met deze prachtige goal bepaalde de back de eindstand op 4-1.

De komende twee weken heeft Roda’46 geen competitieverplichtingen. Daarmee sluiten de Leusdenaren het eerste ‘blokje’ uitstekend af met dertien punten uit vijf wedstrijden (vier zeges en één gelijkspel). Daarmee gaat het voorlopig aan kop in divisie 5. JO18-1 zit de komende weken absoluut niet stil. Aanstaande zaterdag wordt er voor de beker gespeeld tegen IJsselmeervogels JO18-1 (achtste finale). Deze wedstrijd begint om 14:30 uur in Spakenburg. Een week later treft JO18-1 DVS’33 JO18-1 in een oefenwedstrijd. In Ermelo wordt dan afgetrapt om 12:00 uur.