JO18-1 ronde verder in de beker

HOOGLANDERVEEN - Zaterdag 22 oktober 2022

Voor de eerste ronde van de beker had de KNVB Roda’46 JO18-1 gekoppeld aan Hooglanderveen JO18-1, dat uitkomt in divisie 6 en daar verdienstelijk bovenin meedraait. Deze regioderby werd door Roda’46 gewonnen met 0-3. De score stond na een half uur al op het scorebord, dankzij treffers van Jelle (2) en Christopher.

Hooglanderveen liet in het begin zien dat het Roda’46 pijn wilde doen door agressief druk te zetten. De roodhemden bleven vrij rustig in de opbouw, maar kwamen in het eerste deel van her duel niet tot veel grote kansen. Het eerste schot wat voor de thuisploeg, maar vloog naast het doel van Roda-keeper Dennis. De eerste grote kans van Roda’46 was direct raak. De bal werd veroverd op het middenveld en Jelle was het eindstation. Oog in oog met de keeper maakte de snelle aanvaller geen fout: 0-1. Niet veel later verdubbelde de aanvoerder de score met zijn tweede goal van de middag: 0-2. Het slotakkoord was na ongeveer een half uur spelen voor Christopher, die uit een corner scoorde, en de eindstand al vroeg wist te bepalen op 0-3. Gabor was bij alle drie de doelpunten de aangever met zijn mooie trap.

Roda’46 had het tempo in de eerste helft verder op kunnen voeren. De momenten dat het team van de trainers Twan Epe en Aart van Meerveld de bal snel liet gaan, was het snel aan de overkant. Met name Gabor en Robin, die een sterke wedstrijd speelde op het middenveld, waren vaak de schakel om het spel snel te verplaatsen. Ook Sandro - inschuivend vanuit de achterhoede - gaf zijn directe tegenstander een aantal keer het nakijken met een goede individuele actie. In de tweede helft was het spel minder. Mede doordat Hooglanderveen vrij fysiek speelde.

Mooi was dat Cesur (zijn tweede wedstrijd na zijn debuut tegen Fortuna Sittard een week geleden) en Thomas van JO17-1 minuten kregen in deze bekerwedstrijd. Zij speelden ruim een half uur mee en lieten zien dat zij prima kunnen voetballen. Thomas voetbalde op het middenveld met lef vooruit en Cesur was dreigend met diverse dribbels. In de slotfase kregen Mats - bedrijvig in het aanvalspel - en Cesur de grootste kansen om de score verder uit te breiden. Daarvoor stond Dennis een aantal keren op zijn post, zodat Roda’46 de nul hield. Een verdiende overwinning voor de Leusdenaren, die in de koker gaan voor de volgende bekerronde.

Kijk ook eens op het instagram account van RODA '46 voor de volledige fotoreportage: Roda'46 (@roda46leusden) • Instagram-foto's en -video's