JO18-1 verslaat IJsselmeervogels in beker

SPAKENBURG - Roda’46 JO18-1 heeft ten koste van IJsselmeervogels JO18-1 de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Dankzij een 1-3 overwinning in een mooie regioderby scharen de Leusdenaren zich bij de laatste acht in de Westelijke bekercompetitie voor O18-ploegen. Een bijzondere wedstrijd, aangezien veel spelers tegen oud-ploeggenoten mochten spelen.

De Spakenburgers - net als Roda’46 spelend in divisie 5 - staan erom bekend dat ze fel uit de startblokken schieten en dat deden ze nu ook. Met flinke druk vooruit werden de roodzwarten een-op-een onder druk gezet. Daar hadden de Leusdenaren het lastig mee in het eerste half uur, evenals in de duels. In de eerste minuten moest Dennis al handelend optreden toen een aanvaller van IJsselmeervogels voor hem verscheen, maar de Roda-doelman kwam als winnaar uit de bus door de inzet te keren. In deze ‘storm’ kwam de thuisploeg op voorsprong, doordat een corner niet weggewerkt werd en de bal bleef liggen. De Vogels-spits schoot de bal tegen de touwen en brak in deze regioderby de ban met de terechte openingstreffer: 1-0.

Doordat IJsselmeervogels in het eerste half uur veel energie in de wedstrijd had gestopt, kwam Roda’46 in het laatste kwartier voor rust steeds vaker bij het vijandelijke doel. Gabor en Jelle namen de Spakenburgse goalie onder vuur, maar zagen hun inzet door de keeper gepareerd worden. Christopher schoot wel raar, en hoe! De spits lobde de bal op techniek prachtig over de keeper heen en zijn inzet viel precies over de doelman heen: 1-1. Dit was het startschot van meer passie bij Roda’46, dat in de rust terecht met elkaar de conclusie trok dat er in de tweede helft een tandje bijgezet moest worden. Dat gebeurde ook, want in het tweede bedrijf was Roda’46 meer de bovenliggende ploeg.

Waar Christopher een schitterend doelpunt maakte, mocht de tweede Leusdense treffer er ook zijn. Aanvoerder Jelle kreeg de bal voor het doel in het zicht en schoot met een prachtige omhaal hard raak: 1-2. In het restant ging het spel op en neer, waarbij Roda’46 diverse mogelijkheden kreeg, maar ook Dennis een aantal keer op zijn post was om de voorsprong te behouden. In de slotfase gooide Pepijn het duel op slot met een zuiver schot, nadat Sem hem met een goede voorzet wist te bereiken: 1-3. En de ontlading was hiermee groot: Roda’46 gaat naar de kwartfinale van de beker ten koste van ‘rivaal’ IJsselmeervogels. Weer een mooie teamprestatie van de Leusdenaren!

Komende zaterdag is Roda’46 JO18-1 weer vrijgesteld van competitieverplichtingen. Dan wordt er geoefend tegen DVS’33 JO18-1, waarmee de ploeg van de trainers Twan Epe en Aart van Meerveld zich gaat voorbereiden op de conpetitiekraker van een week later in het Brabantse stadion van Helmond Sport JO18-1. In de najaarscompetitie werd er in Noord-Brabant met 1-0 verloren, terwijl de betaald voetbalorganisatie thuis op een 1-1 gelijkspel werd gehouden. Weer een mooie (competitie)wedstrijd om naar uit te kijken.