LEUSDEN - donderdag 17 november 2022

De ontwikkelingen in divisie 5B volgen elkaar snel op. Na enkele verliespunten tegen o.a. CSV Apeldoorn leek de koppositie voor RODA JO18 ver weg. Maar na de winst op Fortuna Sittard vorige week en het verlies van Helmond Sport tegen Apeldoorn heeft RODA ineens weer kans op een mooie eindklassering.  Zie Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)

RODA JO18 speelt zaterdag a.s. om 14.30 op het Burgemeester Buiningpark tegen koploper Helmond Sport.  Jeugdspelers en andere supporters van RODA zijn van harte welkom om het team aan te komen moedigen. Bij de foto: RODA spelers Daan van Laarschot en Gijs van Leijenhorst.

Stand .jpg (1)

Zie hieronder het verslag van de wedstrijd van vorige week van de website van Helmond Sport Uitslagen jeugdteams | Academy (helmondsport.nl)

Helmond Sport O18 – csv Apeldoorn O18  1-2

Voor de O18 werd het een weekend vol verrassingen. Doordat naaste concurrent Fortuna Sittard vrijdag twee punten in mindering had gekregen n.a.v. ongeregeldheden in het duel met Houten, begon het team van Antal Tooten 'plotseling' als koploper aan de wedstrijd tegen csv Apeldoorn. Na een rommelig eerste kwart kreeg Stan Bouwens de eerste doelkans van de wedstrijd, de lob van de rechtsbuiten over de uitgelopen keeper was echter veel te hard. Vijf minuten later viel de openingstreffer alsnog, uit een corner kopte Cas Molenaar (bovenstaande foto) van dichtbij raak (30’ ;1-0).

Dit werd ook de ruststand, mede dankzij de scheidsrechter die de gasten een strafschop onthield. Net na de hervatting kreeg Helmond Sport twee levensgrote kansen om de score te verdubbelen. Stan Bouwens schoot voor een bijna leeg doel tegen de lat, Dani Voigt schoot van dichtbij de bal een paar meter over diezelfde lat.
Ingeluid door een liesblessure voor keeper Wessel Brugmans begon de wedstrijd te kantelen. Een reservedoelman was niet voorhanden, dus wisselen was geen optie. Doeltrappen nemen moest nu door een veldspeler gebeuren, waarbij continu voor een lange bal werd gekozen, van een opbouw was geen sprake meer. Wat ook niet hielp was de onnodige overtreding die de aangeslagen keeper maakte op een Apeldoornse aanvaller, de toegekende penalty werd benut (74’ ;1-1).

Vlak na deze gelijkmaker hadden Khalid El Arnouki en invaller Julian Geerts de gelegenheid om hun ploeg opnieuw op voorsprong te brengen, maar zij lieten dit na. In blessuretijd waren het de gasten die toesloegen, een kopbal uit een vrije trap werd bij de tweede paal ingekopt (90’+2; 1-2). Diep in deze blessuretijd liep invaller Tarik Essakkati nog tegen een rode kaart aan bij een schermutseling, tien seconden later werd een speler van csv Apeldoorn wegens eenzelfde soort vergrijp van het veld gestuurd. In de (achter)stand kwam geen verandering meer, maar toen later bleek dat ook Fortuna Sittard een misstap had gemaakt, bleef de koppositie toch in Helmondse handen!