JO18.1 begint sterk aan competitie

LEUSDEN - 11 september 2022

Roda’46 JO18-1 heeft na de eerste competitiewedstrijd tegen De Meern JO18-1 (0-1 winst) ook het tweede duel in winst omgezet. Kampong JO18-1 werd met 3-2 verslagen, mede door drie doelpunten van Christopher. Hierdoor is JO18-1 goed gestart met zes punten uit twee wedstrijden.

De wedstrijd tegen Kampong begon voor de Leusdenaren voortvarend. Nadat eerst Jelle al een grote kans had gehad, was het na vijf minuten raak: Christopher promoveerde een goede dieptepass van Gabor tot 1-0. In de eerste tien minuten was de thuisploeg een stuk sterker, maar de bezoekers kwamen na elf minuten langszij uit een corner: 1-1. En een minuut later zelfs op 1-2 vanuit de snelle omschakeling. Roda’46 was daardoor wel even van slag. Kampong kwam wat vaker bij het doel van Dennis, die in het restant niet meer gepasseerd werd. Toch pakte Roda’46 het voor de rust weer op en werd er door een goed doelpunt van Christopher (assist Sem) met een gelijke stand aan de thee gegaan.

In de tweede helft ging Roda’46 op zoek naar de voorsprong. Na een uitstekend begin van het tweede bedrijf, met diverse kansen op de 3-2, had de thuisploeg het een periode wat lastiger. Kampong kwam vaker bij Dennis, en de verdediging hield samen met de doelman stand. De 2-3 van Kampong werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar dat had de ommekeer kunnen zijn - in negatieve zin voor Roda’46. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, gooiden de roodhemden er een schepje bovenop en werd Roda’46 de bovenliggende ploeg nadat Christopher zijn hattrick voltooide, nadat Annouar via links doorkwam en hem in de zestien wist te bereiken: 3-2. De 4-2 werd afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl het een eigen doelpunt betrof. Dat maakte de slotfase spannend. Roda’46 bleef overeind en wist een nipte overwinning te boeken, die over de hele wedstrijd gezien wel verdiend was.

Roda’46 JO18-1 kan terugkijken op een zeer goede teamprestatie, waarbij iedereen zijn waarde heeft gehad. Er werd als een team hard gewerkt en ook de mindere fases zijn omgebogen door als team hard met elkaar samen te werken. Drie punten zijn dan een mooie beloning voor hard werken. Komende week speelt Roda’46 opnieuw thuis. Om 15:15 uur is PVCV JO18-1 de tegenstander.