JO19.1 speelt zaterdag voor promotie naar Divisie 1

Afgelopen zaterdag speelde JO19.1 om 5 uur ’s middags, op een verlaten sportpark, tegen Fortuna Wormerveer. Iedereen had er zin in maar om 10 over 5 stond het 2-0 en leken alle kansen voor RODA op een mooi slot van het seizoen verkeken. RODA spits Stijn Dijkstra (zie foto) zat zich op de bank op te vreten. Hij had hele andere plannen: “Je rijdt niet helemaal naar Wormerveer om je daar zomaar te laten slachten” moet er in zijn hoofd zijn omgegaan. Stijn was klaar voor een legendarische invalbeurt.

De eerste tien minuten na rust waren nog wat onwennig. Stijn kreeg wat kansen maar had het vizier nog niet op scherp. Tot de 55e minuut. Ineens was hij los. Stijn hoefde maar naar de bal te kijken of het was een doelpunt. Binnen de kortste keren scoorde Stijn de 1-2 en de 2-2. Ook de 2-3 volgde kort daarop. Toetje was de 2-4 in de laatste minuten van de wedstrijd die onberispelijk door Stijn in de touwen werd geschoten.

Stijn werd na zijn vierde goal bedolven onder een piramide van spelers. Een prachtige 2-4 overwinning die mede door de uitslagen van de concurrentie ineens ook weer zicht gaf op een promotieplaats.

Die promotieplaats komt zaterdag aanstaande pas echt in beeld. Dan speelt JO19.1 thuis tegen Drachtster Boys. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Inzet is de tweede plaats die rechtstreeks promotie naar Divisie 1 oplevert. Beide teams maken bij winst kans op deze felbegeerde promotieplaats. Als de mannen van trainer Niels ten Have winnen zal het feest echter niet meteen losbarsten.  Een week later op zaterdag 21 mei 2022 moet namelijk de gestaakte wedstrijd tussen de twee andere concurrenten Quick 20 en SV de Meern nog worden uitgespeeld.  Deze wedstrijd werd gestaakt bij een stand van 2-1 in het voordeel van Quick 20.

Veel is nog mogelijk tijdens deze laatste speeldagen waarbij winst aanstaande zaterdag een grote kans op promotie oplevert. Kom allen ons oudste jeugdteam aanmoedigen! Er wordt om 12.45 uur gespeeld op veld 3.