Knappe uitzege Roda’46 JO18-1 bij Houten

HOUTEN - Roda’46 JO18-1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Houten JO18-1 knap met 1-3 gewonnen. Doordat diverse spelers op vakantie waren, werd er met aanvulling van Berend, Pepijn en Bas afgereisd naar Houten, dat in de heenronde een lastige tegenstander bleek. Destijds mochten de roodhemden in hun handjes knijpen met een 2-2 gelijkspel. En Roda’46 had het in dat duel lastig met de speelwijze van de Utrechters. Dat maak de overwinning in de terugronde extra knap.

Roda’46 begon direct goed aan de wedstrijd. Met concentratie werd er opgebouwd; Daan en Mats waren uiterst betrouwbaar in de opbouw en Gabor en Robin verplaatsten het spel in de opbouw vaak goed vooruit, zodat de aanvallers van de Leusdenaren gevaarlijk konden worden. Jelle testte de keeper al een keer en ook Sem zette de Utrechtse doelman aan het werk. Daarnaast hadden Sem (bij de achterlijn tijdens een actie neergehaald) en Jelle (tijdens een een-tegen-een-duel van achteren getrapt tijdens een schot) wellicht een strafschop verdiend. Tussen die momenten door had Sem de bezoekers knap op 0-1 gezet door een dieptepass op waarde te schatten en met verdedigers op zijn hielen alleen voor de doelman rustig te blijven: 0-1. En Annouar schoot even later vanuit een moeilijke hoek - uit de draai - op de keeper.

Houten schoot net voor rust pas voor het eerst serieus richting het doel van Dennis. Tijdens de tweede helft bleef Roda’46 de betere ploeg. Wel liet Houten zich meer gelden. Toch kwam de ploeg van trainers Twan Epe en Aart van Meerveld op een uitstekende 0-2 voorsprong. Jelle stoorde goed in de as en veroverde de bal, waarna de aanvoerder oog in oog met de keeper koelbloedig afrondde: 0-2. Helaas kon de Leusdense formatie niet lang van deze ruimere voorsprong genieten. Een minuut later lag de aansluitingstreffer er al in. En even later kopte Robin - die wederom uitstekend speelde op het middenveld - katachtig een inzet uit een corner van de doellijn. Roda’46 bleef hierdoor aan de leiding. En breidde de score in de laatste minuut uit met een heel goed doelpunt.

Pepijn week uit naar links en gaf met een prachtige pass met de buitenkant van zijn voet een mooie voorzet richting de tweede paal. Sem hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om die splijtende pass tot doelpunt te promoveren. Met de 1-3 maakte Sem aan alle onzekerheid een eind: Roda’46 zou verdiend winnen op bezoek bij Houten. Een knappe prestatie waardoor Roda’46 na twee nederlagen (tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport) en een gelijkspel (tegen Houten) weer een overwinning bij kon schrijven. Een echte teamprestatie waar de spelers en staf trots op mogen zijn.

CSV Apeldoorn JO18-1 is komende zaterdag de tegenstander. Aftrap 14:30 uur in Leusden.