MO20 strijdt mee om eerste plaats

Dit seizoen organiseert de KNVB voor het eerst een MO20 competitie. Ook Roda '46 heeft hiervoor een meidenteam ingeschreven.  Dit MO20 team bestaat uit een combinatie van meiden uit MO17, MO19 en het damesteam van vorig seizoen. Onder leiding van de trainers Chris, Willem en Paul stralen de meiden bij alle trainingen en wedstrijden uit dat plezier voorop staat. Maar daar komt bij dat als het er op aan komt ze ook met z’n allen er alles aan doen om te winnen. Chris vertelde erg blij te zijn dat hij trainer mag zijn van dit team en trots is op de manier waarop de meiden iedere zaterdag voetballen en op woensdagavond met elkaar trainen.

Afgelopen zaterdag 8 oktober stond de wedstrijd tegen koploper VRC uit Veenendaal op het programma. Roda had een wedstrijd minder gespeeld en kon bij winst de koppositie overnemen.

Al snel bleek VRC van een ander niveau te zijn, dan de voorgaande tegenstanders waarin RODA MO20 had gewonnen met 10-1, 5-1 en 14-0.

Roda had wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen en controle te krijgen over het eigen spel en de tegenstander. Na goed teamwerk zette Isa na een half uur spelen de 1-0 op het scorebord.

VRC creëerde tijdens de eerste helft verder weinig kansen  waardoor de ruststand  1-0 in het voordeel van RODA was.

De 2e helft werd er goed begonnen, maar liet Roda de tegenstander toch weer in de wedstrijd komen. Gelukkig hebben de meiden Iris op de goal staan. Iris is tot nu toe de minst gepasseerde keeper in deze competitie met maar 3 tegendoelpunten. Ook in deze wedstrijd had Iris weer een paar geweldige reddingen. Halverwege de 2e helft kreeg VRC een strafschop nadat een van de RODA speelster een correcte schouderduw had uitgedeeld. De scheidsrechter besloot echter, tot grote verrassing van de RODA toeschouwers,  tot een strafschop. VRC benutte dit buitenkansje en scoorde de 1-1.

Er werd nog geprobeerd om de 2-1 te maken, maar de vermoeidheid leek toe te zijn geslagen. De eindstand was dan ook 1-1.

Komende woensdagavond staat er voor Roda een uitwedstrijd op het programma tegen SVF Cothen. Bij winst zal RODA de nieuwe koploper zijn en mogelijk de winnaar van fase 1 van de competitie in de 2e klasse.

Daarbij is RODA nog wel afhankelijk van de inhaalwedstrijd van volgende week zaterdag tussen de De Bilt en DOVO. Als DOVO wint komen zij qua punten op gelijke hoogte met RODA maar het doelsaldo van Roda (+27) is veel beter dan dat van DOVO (+10).