Mooie 2e plaats voor JO13-3

De ontknoping ....

Geheel op eigen initiatief besloot de gehele selectie zich voor de wedstrijd op te sluiten in een luxe chalet op het sportpark De Grift in Woudenberg (zie foto). Om zich zo optimaal en mentaal voor te bereiden op alweer de laatste en alles beslissende wedstrijd in deze 2e fase. Alles beslissend??? Jazeker, vandaag kan de 13-3 kampioen worden in de  2e fase. Hoe dan??? Hopen dan mede koploper Scherpenzeel de spanning niet aan kan en het verprutst tegen Amsvorde om dan eerst zelf zien te winnen van Woudenberg en het liefst met veel doelpunten.

Na een hevig maar kortstondig verblijf in de luxe chalet arriveerden onze toppers na een korte zoektocht in de ondergrondse tunnels van Woudenberg eindelijk in kleedkamer 12. Uit de monden van de toppers heel veel diverse woorden:  als / dan / aan doelsaldo werken/ we pakken ze even / is de uitslag van Scherpenzeel al bekend / als / dan / kampioen worden / kampioen zijn.

Ineens was daar de stilte, coach Ewout nam het woord om zijn technische en tactische bespreking te houden en de focus weer terug te brengen naar de wedstrijd van vandaag.

Op een natuurgras veld, omhult met grijze nevel en een gevoelstemperatuur van dik onder nul floot de scheidsrechter de wedstrijd in gang. Al heel snel was te zien dat Woudenberg niet wilde meewerken aan de plannen van Roda en er alles aan ging doen om deze te dwarsbomen. Roda kwam niet lekker in zijn spel en Woudenberg kreeg toch wat gevaarlijk mogelijkheden om de 1-0 op het bord te zetten, maar wij hebben Jasper en die liet dat uiteraard niet toe.

Met een 0-0 rust stand konden beide ploegen de kleedkamer op gaan zoeken. Na wat schaaf en timmerwerk aan de selectie weer vol goede moet het veld op voor de 2e helft. Ondertussen was de uitslag van de concurrentie nog niet bekend. Geheel incognito dook daar ineens iemand van Scherpenzeel op langs de lijn. Zouden ze het dan toch verprutst hebben? Een korte wandeling bracht uitsluitsel, een hele dikke overwinning was het.

Uiteraard was dit in het veld niet bekend en werden alle zeilen bij gezet om die punten mee naar Leusden te zetten. Na 5 minuten in de 2e helft was daar een corner voor Woudenberg, en geheel onfortuinlijk deed deze het net bollen en was daar de gevreesde 1-0. Kan Roda veerkracht tonen en dit nog ombuigen, opgegeven werd er zeker niet. Maar ook Woudenberg bleef strijden voor meer en dat resulteerde in een hele mooie uitgevoetbalde 2-0 na 15 minuten spelen in de tweede helft. Roda bleef er voor strijden en 5 minuten voor tijd was daar Rayaan met een knappe goal en zette de 2-1 op het bord. Het geloof om hier toch nog een punt te halen kwam terug en met nog 5 minuten te gaan probeerde Roda er alles aan te doen om die 2-2 te maken. Met nog 1 minuut te spelen lag daar na een duel Stijn op de grond, met een blessure aan zijn knie moest hij helaas van het veld worden gedragen. Na deze onderbreking werd de wedstrijd weer hervat maar veranderde de stand niet en zo won Woudenberg verdient met 2-1 en werd er deze keer geen voetbalwezen gezongen.

Ondanks deze nederlaag een hele hele mooie schitterende tweede plek voor deze Toppers in de eindstand van de 2e fase waarin we zelfs hebben mee gedaan om het kampioenschap.