O14-1 pakt eerste punten

Roda 14.1 beloond uitstekende 1e helft met 3 punten!

Na 2 nederlagen is Roda 14.1 er in geslaagd de eerste overwinning van dit seizoen te boeken! In Nijkerk werd met 1-2 gewonnen van Sparta door 2 goals van Pim Koenraads.

Roda begon de wedstrijd uitstekend en wist de volledige 1e te domineren. Na 14 minuten spelen resulteerde dat in de verdiende openingstreffer nadat Erik Danieljan een geweldige steekbal in huis had waarmee Koenraads alleen voor de keeper kwam te staan en deze eenvoudig kon omspelen om de 0-1 binnen te werken. De thuisploeg wist geen enkele kans te creëren door degelijk werk in de detentie van de Leusdenaren, maar grote kansen op verdubbeling bleven ook uit ondanks goed veldspel.

Na rust moest Roda op karakter stand zien te houden. Sparta ging de lange bal hanteren en stak meer energie in de wedstrijd. Roda had hier duidelijk veel moeite mee en moest even bijschakelen de voorsprong te behouden. Lang lukte dat, maar met nog 4 minuten op de klok was het uitgerekend oud Roda speler Amin Zerkani die de gelijkmaker binnen schoot, nadat hij 3 verdedigers wist te omspelen en doelman Kwant het schot niet goed wist te verwerken. Gelukkig konden de rood-zwarte zich herpakken en gingen opzoek naar de zo nodige en verdiende 3 punten. En die kwamen er! Met een schuivertje door de benen van de doelman wist Pim Koenraads zich na een zeer sterke wedstrijd tot absolute matchwinnaar te kronen en bekeken de winnen goal binnen te werken!

Volgende week een vroege uitwedstrijd op het programma. Om 08.30 uur wacht het lager geklasseerde Victoria in Loosdrecht voor de 4e competitie wedstrijd in de 5e divisie.

Zie voor de mooiste foto’s en wedstrijdverslagen het Instagram account van RODA’46:  Instagram RODA’46 - foto's en video's