O17-1 wint oefenduel van DHSC

RODA'46 O17-1 wint oefenduel tegen DHSC met 3-2.

Al vroeg in de wedstrijd kwam RODA'46 op een 0-1 achterstand. Ook vlak na rust scoorden de Utrechters uit de eerste kans die ze kregen en stond er met nog 40 minuten te gaan 0-2 op het scorebord.

RODA'46 bleef hard werken en zette de achtervolging in. Met goed verzorgd positiespel kwam RODA steeds beter in de wedstrijd. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. De 1-2 werd gescoord nadat Julian de bal had onderschept en Sam in scoringspositie bracht. Sam bleef ijzig koel en scoorde een prima doelpunt. Korte tijd later was het Jimte die Randy in de diepte weg stuurde. Ook Randy schoof de bal uiterst rustig in het DHSC doel (2-2).

RODA voerde de druk nog verder op waardoor een RODA overwinning niet uit kon blijven. In de laatste minuten van de wedstrijd werd Derrick in het 16-metergebied onreglementair gevloerd en was het Randy die de toegekende strafschop mocht verzilveren. Randy schoot de bal strak buiten het bereik van de keeper en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2.

Ondanks soms bij vlagen wat slordig en onzorgvuldig spel aan RODA zijde was het een terechte en overtuigende overwinning die de mannen veel zelfvertrouwen zal geven in aanloop naar de competitiewedstrijd van volgende week tegen Fortuna Wormerveer.

Zie voor nog meer foto's het Instagram account van RODA'46: Roda'46 (@roda46leusden) • Instagram-foto's en -video's