Ontlading na winst in laatste minuten

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 mocht voor de derde competitiewedstrijd thuis aantreden tegen PVCV JO18-1. De ploeg uit Vleuten bleek een sterke tegenstander, waarvan in de absolute slotfase gewonnen werd. Waar een gelijkspel misschien verdiend was geweest, trok de thuisploeg aan het langste eind: 2-1. Waar alle treffers vorige week naar Christopher gingen, was het nu de beurt aan Rick om alle Leusdense treffers te maken.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Twee mooie aanvallen vanuit de achterhoede, via het middenveld werden onbenut gelaten. Bij inzetten van Sem en Christopher had de Vleutense doelman telkens een passend antwoord. Maar na twaalf minuten was het wel raak. Robin, opgekomen aan de rechterkant, gaf een uitstekende voorzet en Rick drukte op het juiste moment af, met de 1-0 als gevolg.

Halverwege nam PVCV - gesteund door veel lengte en fysieke kracht in de ploeg - steeds meer het initiatief over. Meestal wisten Ynze, Robin, Bastiaan en Gijs een snelle aanval te verijdelen. Doelman Dennis stond ook een keer uitstekend op zijn post toen de spits van PVCV doorkwam. Hij verkleinde zijn doel en wist de inzet van de aanvaller over het doel te tikken. Hij kon niet voorkomen dat PVCV na ruim een half uur op gelijke hoogte kwam, terecht op dat moment. Met die 1-1 stand werd in de rust de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft kende hetzelfde beeld als in de eerste helft: in het eerste deel een sterker voetballend Roda’46, dat met goed en snel spel uit de duels bleef. Meerdere kansen waren niet aan Roda’46 besteed, waar de grootste kans voor Christopher was. In het tweede deel nam PVCV meer initiatief en ook de bezoekers kregen diverse mogelijkheden, maar telkens zat Dennis of een verdediger ertussen om het doel in de tweede helft schoon te houden. Waar een gelijkspel een terechte uitslag leek te zijn, deed Rick toch nog een duit in het zakje door een voorzet van Thije - door zijn teamgenoten vaak ‘Messi’ genoemd - tot 2-1 te promoveren.

De ontlading kwam los na afloop bij Roda’46, vanwege het voetbalgevecht dat geleverd was. De manier waarop het team weer als een hecht collectief heeft gestreden, is erg mooi om te zien. Door hard te werken als team knokte de ploeg zich uit fases waarin het wat moeilijker ging. En liet het zien goed te kunnen voetballen. Dan is de winnende treffer een prachtige beloning.

JO18-1 kent met negen punten uit drie wedstrijden een uitstekende start in divisie 5 en hoopt die goede reeks volgende week te vervolgen als het uit speelt tegen CSV Apeldoorn JO18-1.

Zie voor de stand:  Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)