Prima competitiestart voor JO18-1

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 is de nieuwe competitie (voorjaarsreeks) goed gestart door ARC JO18-1 met 5-2 te verslaan. De ploeg uit Alphen aan den Rhijn werd in de eerste helft al op een onoverbrugbare achterstand gezet: 4-0. Na de rust is de wedstrijd vakkundig uitgespeeld, nadat Noach vrij snel na rust er zelfs 5-0 van maakte. De bezoekers deden met twee doelpunten nog wat terug, maar deze treffers waren slechts voor de statistieken.

Door de tweede plaats in de najaarsreeks komen de Leusdenaren na de winterstop wederom uit in divisie 5. Hierin troffen de roodhemden in het openingsduel ARC, dat ongeveer dezelfde statistieken als Roda’46 kon overleggen in de najaarscompetitie. De bezoekers speelden 28 punten bijeen in veertien wedstrijden, terwijl Roda’46 in hetzelfde aantal duels 29 punten pakte. Dit puntenaantal werd door ARC bereikt door maar liefst 32 keer te scoren, en de keeper moest 20 keer een tegendoelpunt slikken. Roda’46 had met 36 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen nagenoeg dezelfde statistieken. Verder werd bij de Leusdense ploeg Fortuna Sittard JO18-1 kampioen en zag ARC het kampioenschap ook naar een betaald voetbalclub gaan: FC Dordrecht JO18-1. ARC werd derde, Roda’46 tweede.

In de eerste tien minuten gebeurde er aan beide kanten weinig. Roda’46 leek wel de wat betere ploeg, maar ARC was met een aantal lange ballen van achteruit naar de snelle linksbuiten gevaarlijk, zonder tot kansen te komen. De thuisploeg was in de voorhoede wat onzorgvuldig en verloor de bal op het middenveld na veroveringen te snel. Dit duurde niet lang, want na die tien minuten kwam er steeds meer voetbal bij Roda’46 in de ploeg. Dit werd al snel in een doelpunt omgezet. De doelman van ARC redde eerst nog op een schot in de zestien, waarna Jelle er als de kippen bij was om de rebound achter de sluitpost te schieten: 1-0.

De ploeg van de trainers Twan Epe en Aart van Meerveld bleef doorgaan met goed spel en legde verzorgde aanvallen op de mat. In een tijdsbestek van zes minuten gooiden de roodzwarten de wedstrijd op slot. Na 31 minuten schoot Christopher de bal in het net, nadat Noach eerst een schot gelost had en de keeper een rebound moest toestaan. Zo werd de score verdubbeld naar 2-0. Drie minuten later was Noach zelf trefzeker, Jelle was de aangever. Hierdoor werd de score uitgebreid naar 3-0. En weer drie minuten later mocht Mats aanleggen voor een strafschop en deze schoot hij feilloos binnen: 4-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

De aandacht gaat hierbij terecht uit naar de creatieve voorhoede, maar die spelers kunnen niet zonder een solide achterhoede. Gijs en Daan heersten in het centrum en maakten samen veel lange ballen van ARC onschadelijk. Ook stonden zij samen met Sandro en Ynze aan de basis van meerdere aanvallen, waarbij een ‘nieuwe’ opbouw met drie verdedigers ook diverse keren te zien was. Die variant leidde ook de 1-0 in. En op het middenveld werden veel combinaties uitgespeeld. Ook de invallers gingen hier na rust prima in mee. Ondanks het slechte weer - door de continue stroom van regen - was het genieten van het spel dat Roda’46 in de openingswedstrijd liet zien. Ook na rust ging Roda’46 door met waar het gebleven was.

Binnen acht minuten werd de score naar 5-0 opgevoerd. Noach was het eindstation, nadat rechtsbuiten Sem hem met een goede voorzet wist te vinden. In het restant van de wedstrijd werden de kansen minder, omdat de wedstrijd gespeeld was. Er werden ook meer overtredingen gemaakt door ARC, wat het veldspel niet ten goede kwam. In de slotfase deden de bezoekers met twee doelpunten nog wat terug, waardoor 5-2 als eindstand op de borden kwam te staan. Ook Roda’46 had nog een aantal kansen om de zesde treffer te maken, maar slaagde daar niet in. Al met al een mooie en terechte zege, waarbij alle spelers hun aandeel hebben gehad. Een mooie teamprestatie! Komende zaterdag vervolgt Roda’46 de competitie met een uitwedstrijd tegen Zuidoost United JO18-1. De Amsterdamse formatie is voor de winterstop uit divisie 4 gedegradeerd en is dus weer een geduchte tegenstander. In de hoofdstad wordt er om 15:00 uur afgetrapt.