Puntendeling voor RODA JO13-3

Vandaag was het dan eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd in de 3e fase. Na een voorbereiding waarin oefenwedstrijden werden gespeeld tegen IJsselmeervogels en Eemdijk mocht de bal vandaag dan eindelijk weer voor het eggie rollen. We mochten aantreden op het hoofdveld tegen Valleivogels 13-2 uit Scherpenzeel.

Onder leiding van de voortreffelijk fluitende Arjen van de Belt werd de wedstrijd in gang geblazen.

Roda liet zich al snel verrassen door het geheime wapen van de valleivogels, de boomlange spits, met de snelheid van Usain Bolt en rugnummer 13. Hierdoor was het in de 3e minuut al 0-1.

Zo de toon was gezet en roda wist wat het moest doen. In de 14e minuut was daar dan ook de 1-1 van Liam die fraai van buiten de 16 de bal hoog in het goal schoot. Roda pakte gelijk de draad op en drukte door.

In de 21e minuut maakte Thijmen goed gebruik van zijn snelheid wat resulteerde in de 2-1. Nog geen minuut later was het echter al weer 2-2 door een uitbraak van de nummer 13 van valleivogels. Nog net voor de rust in de 29e minuut kwamen de vogels zelfs op voorsprong en was het 2-3. De uitstekend keepende Jasper redde in eerste instantie nog knap de inzet maar in de rebound was het toch nog raak.

RUST, en de kleedkamer in waar Ewout de toppers de laatste instructies voor de tweede helft mee kon geven.

Roda begon de tweede helft gelijk goed en maakte in de 38e minuut de stand gelijk 3-3, wederom door Thijmen die werd gelanceerd en knap 1 op 1 met de keeper afrondde. Nog geen 3 minuten later was daar al weer de voorsprong voor RODA, een corner genomen door Senna belande op de knie van Joris vervolgens kwam de bal bij Thijmen en die trapte de 4-3 binnen en maakte zo zijn hattrick compleet.

In de 49e en 53e minuut was het toch weer de vogels met hun nummer 13 die nog 2 keer wisten te scoren en zo de 4-5 op het scorebord zetten. Roda moest met nog 7 minuten te spelen dus nog vol aan de bak.

Mikey was zich hier net als alle anderen van bewust toen hij dan ook de ruimte zag en kreeg haalde hij fraai uit van buiten de 16. Wat resulteerde in de meer dan terechte gelijkmaker 5-5 in de 53e minuut. Zat er dan nog meer in? Roda kreeg nog een vrije trap net buiten de 16 meter op 3 minuten voor het einde van de wedstrijd. Wouter ging achter de bal staan en stuurde deze

Richting de rechter kruising. Met een hele fraaie redding wist de keeper van de vogels deze er nog net uit te krijgen.

Vervolgens was daar de snelle uitbraak van de vogels die uiteraard weer via de nummer 13 verliep. Joris en Liam moesten hier dan ook alle zeilen bij zetten waarbij het uiteindelijk Liam was die goed tussen de bal en de nummer 13 kwam. Na een vervelende overtreding van hun nummer 13 op Liam was dit gevaar geweken. Liam kwam er echter niet zonder kleerscheuren vanaf en moest met een pijnlijke enkel het veld verlaten. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit en zo stond de eindstand 5-5 op het scorebord.

In een voor het publiek enerverende wedstrijd waarin Roda voetballend en technisch absoluut beter was dan de tegenstander hebben de toppers naast veerkracht ook veel inzet getoond om dit resultaat op het scorebord te krijgen.

Nu op naar volgende week waarin een uitwedstrijd tegen Woudenberg op het programma staat.