Roda'46 14-1 bekert door na sensationele wedstrijd!

Roda'46 14-1 is er in geslaagd door te dringen tot de laatste 16 van het bekertoernooi. In een werkelijk spectaculaire wedstrijd, die alles in zich had dat je in een beker kraker verwacht, werd met 3-1 gewonnen van GVVV!

In het eerste bedrijf had Roda grote moeite de sterke en lange spelers uit Veenendaal te stoppen. Het spelletje van de tegenstander zorgde er voor dat de thuisploeg niet echt lekker in de wedstrijd kon komen, ondanks een flitsende openingsfase. De blauw-witten werden vooral gevaarlijk uit standaard situaties, waar Roda duidelijk de betere ploeg was en voetballend tot een aantal kansen kon komen. Tegen de verhouding in kon GVVV na 28 minuten spelen op voorsprong komen. Tegen de lengte bij een cornerbal was de Roda verdediging niet opgewassen, waardoor de boomlange spits van GVVV raak kon koppen. 0-1 was tevens de ruststand.

In de rust werden er een aantal tactische omzettingen gedaan, om het de tegenstander nog lastiger te maken zelf tot voetballen te komen, en natuurlijk ook meer Leusdens gevaar te creëren. En met succes! De 2e helft ontpopte zich in een ware kraker en met het publiek erachter kreeg Roda vleugels! De gasten uit Veenendaal kwamen er niet meer aan te pas, en met veel strijd en beleving werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Na 44 minuten spelen viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Erik Danieljan viel met enig geluk binnen. Met een aantal wissels probeerde trainer Timo van Dijk de ploeg naar de overwinning te helpen. Daan Huygens mocht na lang blessure leed zijn rentree maken, en linksbuiten van de 13.1, Djim, moest ook voor gevaar gaan zorgen. Laatst genoemde trof al snel de lat, maar daarna leek het toch echt richting penalty’s te gaan. Totdat, met nog 2 minuten officieel te spelen, Milan Schreuder een geweldige pass in huis had. Hij wist daarmee spits Ian Floor alleen op de keeper af te sturen. Hij maakte het nog spannend met een kapbeweging, maar schoot daarna overtuigend de verlossende 2-1 tegen de touwen! Diep in de blessuretijd viel tot ieders opluchting ook de beslissing. Invalller Djim lokte een overtreding uit waarvan de dienstdoende arbiter vond dat dit een strafschop verdiende. Milan Schreuder wist hier wel raad mee en schoot onberispelijk de 3-1 binnen!