RODA 14-1 speelt knap gelijk

Roda’46 JO14.1 heeft dinsdag avond een knap gelijk spel behaald in en tegen De Meern. Roda (2e in divisie 2) was over de hele wedstrijd gezien sterker dan de nummer 3 van divisie 1, en had zelfs een overwinning kunnen behalen.

De rood-zwarte uit Leusden moesten het deze wedstrijd doen zonder sterkhouders Dennis van Druten (blessure), Casper Welmers en Jurre ‘T Mannetje (beide externe stage). Mike Noruwa (JO14.2) en Amy van der Linden (JO15.1) vulden 2 vrijgekomen posities op.

De Meern begon het 1e bedrijf sterker, maar een goed georganiseerd verdedigend Roda wist het gevaar meerdere malen af te wenden. Uiteindelijk waren het de Leusdenaren die het heft en handen namen en diverse goeie kansen bij elkaar voetbalden. Goals leverde het niet op, waardoor een 0-0 ruststand het gevolg was.

Ook het 2e bedrijf begon Roda sterk, en ging op zoek naar de openingstreffer. Na 40 minuten voetballen was het Stijn Westerhof die in de as Kieron Mbabazi, op randje buitenspel, kon wegsturen. Hij ging alleen op de sluitpost af van De Meern, omspeelde deze en schoof keurig binnen, 0-1! Heel lang duurder de voorsprong niet, was 6 minuten later wist De Meern een uitstekende aanval om te zetten in de gelijkmaker. Maar Roda bleef voor de winst spelen en de wedstrijd domineren. In de 50e was het de doeltrap van De Meern die niet goed verwerkt kon worden door goed druk zetten van Naoufal Arbaj. Hij wist met een uiterste inspanning de bal bij spits Kieron Mbabazi te krijgen die de 1-2 kon binnen tikken. Helaas bleef ook nu de gelijkmaker niet heel lang uit. 7 Minuten na de 1-2 kon een aanval niet goed uitverdedigd worden, wat door De Meern ongenadig werd afgestraft. In de slotfase proberen beide ploegen nog de winst te behalen, maar de doelmannen kregen geen lastige ballen meer te verwerken.

Aanstaande sluit Roda de competitie af tegen kampioen Waterwijk.

Aftrap in Almere is om 10.30 uur. Een verandering in de eindstand kan deze wedstrijd niet meer opleveren.