RODA 14-1 verslaat IJsselmeervogels

Op een nat en druilerig sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg heeft Roda’46 JO14.1 woensdagavond 3 hele belangrijke en verdiende punten gepakt. De winnende treffer viel pas in de blessuretijd.

Deze wedstrijd stond in eerste instantie gepland voor afgelopen zaterdag, maar werd in goed overleg vanwege de vakantie uitgesteld, waardoor beide elftallen over een complete selectie konden beschikken. Na 3 nederlagen, een gelijkspel en 1 overwinning in de voorgaande 5 speelrondes, waren 3 punten weer nodig om de aansluiting met de top van de 2e divisie te vinden.

De ploeg uit Leusden, met Casper Welmers, Jurre ‘T Mannetje en Naoufal Arbaj om de bank, ving de wedstrijd goed aan. De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers. Het bleef echter opletten voor de pijlsnelle voorwaartse van de vogels. Maar al na 10 minuten spelen kwam de 0-1 op het scorebord: na goed druk zetten, net over de middenlijn, kon spits Kieron Mbabazi de bal ontfutselen van de centrale verdediger van ijsselmeervogels en alleen op de doelman afgaan. Hij omspeelde de sluitpost en kan rustig binnenschuiven! Roda kon de controle houden, maar had het bij vlagen erg lastig om de compacte verdediging van de tegenstander te doen wankelen. In de 21e minuut lukte dat. Aan de rechterzijde van het veld kon Kieron Mbabazi weggestuurd worden. Zijn afgemeten voorzet eindigde op het hoofd van de pijlsnel opgekomen Ilyas Razik, die de bal tegendraads buiten bereik van de keeper kon binnenkoppen: 0-2!

Helaas wist Roda de voorsprong niet vast te houden tot de rust. Vanuit een corner werd de bal in eerste instantie op de paal gekopt, maar ging ongelukkig via de rug van Luca Jansen de goal in: 1-2. Met nog een minuut officieel te spelen tot de rust kwam ook de gelijkmaker. Vanuit een omschakeling ontbrak de organisatie, en kon de rappe nummer 7 van de rood-witte ploeg op volle snelheid richting de goal van Van de Kamp opstomen en in de korte hoek binnenwerken: 2-2.

In de rust paste coach Timo van Dijk een 3-dubbele wissel toe. De mannen die op de bank startte kwamen in het veld voor doelpuntenmaker Ilyas Razik, Stijn de Ruig en Stijn Westerhof.

Beide ploegen zochten na rust de voorsprong. Dit leverde penibele momenten op voor beide goals. Het was onder andere Luca Jansen die tot 2 maal toe op de doellijn een zekere goal wist te voorkomen. Aan de andere kant waren het onder andere de zeer sterk spelende Badr Yaacoubi en Noud Beukers die een treffer op hun schoen hadden, maar in beide gevallen wist de lange doelman van de Spakenburgers de bal over de goal te tikken. Het werd een waar voetbal gevecht en spektakelstuk in het 2e bedrijf. Beide ploegen staken veel energie in de wedstrijd, waardoor het een redelijk opgaande wedstrijd was, maar wel met de Leusdenaren als lichte favoriet. De wedstrijd was al in de blessuretijd beland toen Naoufal Arbaj en Kieron Mbabazi een vlotte aanval tot doelpunt probeerde om te zetten. Laats genoemde werd echter onreglementair neergehaald aan de rechterzijde van het veld. Rechtsback Nout ging achter de bal staan, een meter of 10 van de punt van de 16 meter. Hij wist de bal geweldig bij de 2e paal voor de goal te krijgen. Jasper Boerkamp wist hier wel raad mee, en kon de bal prachtig binnenkoppen! 2-3! Even leek ijsselmeervogels nog op weg naar de gelijkmaker, na een foutje in de defensie, maar doelman Van de Kamp maakte zijn goal goed klein, waardoor de bal net langs de paal over de achterlijn verdween!

Door deze 3 punten is de ploeg weer een plaatsje gestegen op de ranglijst. De verschillen in de 2e divisie zijn klein, waardoor Roda zich zaterdag definitief in de top kan gaan melden. Dit moet dan gaan gebeuren door een 3 punter te pakken in Assen. Om 10.45 uur is ACV de tegenstander in deze verre uitwedstrijd.