RODA 17-1 start overtuigend

Roda’46 O17.1 heeft de uitwedstrijd tegen PVCV O17.1 overtuigend in de regen met 1-3 gewonnen van de gastheren uit Vleuten.

Roda’46 startte sterk, duidelijk was bij de spelers dat iedereen weer opnieuw begonnen en de resultaten uit de vorige competitie verleden tijd waren. Door een goede goal van Norendly Martis kwam Roda verdient op voorsprong, hij werkte een goede voorzet binnen van Rishen Lodriqeuz. Na een wat twijfelachtige beslissing van de verder uitstekend leidende scheidsrechter van dienst kwam PVCV vlak voor rust op 1-1, PVCV was vooral gevaarlijk in de omschakelmomenten naar aanvallen waar Roda niet genoeg en snel kon voorkomen dat ze voorwaarts te bal konden verplaatsen.

Na rust wist Roda’46 wat het te doen stond, PVCV was nog wel wat gevaarlijk uit omschakel momenten maar verder dan een vrije bal kwam het niet. Uiteindelijk was het na goed vast houden van de bal van Daan Bakker weer Norendly Martins die de bal kon verplaatsen naar de andere zijde en daar Steijn Kok bereikte. Kok dribbelde de 16 in en liet met een vlammend schot de keeper kansloos, 1-2 voor Roda’46! Hierna kreeg Roda’46 nog wel wat kansjes tot de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd door de scheidsrechter (wegens vervelend aanhoudelijk commentaar van de toeschouwers op de grensrechter), door deze goede beslissing moesten de ploegen 10 minuten naar binnen. Deze beslissing kon alleen wel in het nadeel van Roda zijn want PVCV had hierdoor de mogelijkheid om nog een slot offensief af te spreken. Deze kwam er uiteindelijk niet door een goal van Norenldy Martis, hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot.

Roda’46 speelde vervolgens de wedstrijd volwassen uit en kon zo de eerste 3 punten bijschreven. Hierdoor gingen de spelers/staf en ouders met een zonnig humeur richting het Kasteel in Rotterdam waar ze s’avonds de wedstrijd Sparta- Excelsior gingen bezoeken ( met dank aan HP voor het regelen!!).