RODA 17-2 naar subtop hoofdklasse

Roda JO17-2 is bezig aan een sterke reeks in de hoofdklasse. Zaterdag werd VRC JO17-1 met 3-2 verslagen. Roda kwam na 1 minuut spelen al op voorsprong via Bilal Akachar. Daarna volgde een verdedigend slordige fase van 10 minuten waarin VRC het Roda lastig maakte. Dit resulteerde in 2 Veenendaalse doelpunten vanuit een strafschop en een bal in de korte hoek. Deze lastige fase hield nog een paar minuten aan maar daarna wist Roda zich te herpakken. Adam Tekle schoot de bal met een mooie lob over de keeper heen en tekende daarmee voor de gelijkmaker. Roda was voor rust meermaals dichtbij de voorsprong, maar miste scherpte in de afronding. Na rust wist Roda de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Sieb Doornenbal blonk uit en na een rush door bijna heel de ploeg van VRC, stond hij oog in oog met de doelman. De doelman wist het schot van Sieb knap te keren maar had geen antwoord op de rebound van Nubel el Mourabit waardoor de voorsprong een feit was. Roda kwam nog meermaals dichtbij een beslissende treffer maar deze bleef uit. VRC wist niet meer langszij te komen waardoor de 3 punten een feit zijn. Met 7 punten uit 4 wedstrijden staat Roda JO17-2 op een mooie plek in de subtop van de hoofdklasse.