RODA 18-1 wint met 8-0

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 heeft de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie ruim gewonnen. Hekkensluiter De Meern JO18-1 werd met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd. Daardoor eindigt Roda’46 op een tweede plaats in divisie 5, achter kampioen Fortuna Sittard JO18-1, dat met 5-0 won van Helmond Sport JO18-1. Daardoor ging de titel op de slotdag naar de Sittardse formatie.

In de openingsfase was het krachtsverschil tussen de roodhemden en de bezoekers uit Utrecht direct duidelijk. Roda’46 zocht de aanval en had meer de bal, terwijl De Meern wel druk zette en tegensputterde. Dit kostte veel energie bij de Utrechters, en Roda’46 bleef geduldig tot er een opening kwam in hun compacte organisatie. Als het tempo omhoog werd gegooid, kwam de Leusdense formatie er vaak goed door. Zo ook tussen de twaalfde en vijftiende minuut, toen Rick (assist van Robin) en Christopher (assist van Rick) het eindstation waren van een goede aanval en hun ploeg op 2-0 wisten te zetten.

Tussendoor redde Dennis twee keer kort achter elkaar, want De Meern kwam in het eerste kwartier ook een aantal keer door. Daarna was het verzet van de bezoekers gebroken. Rond een half uur scoorde de thuisploeg in een tijdsbestek van twee minuten weer twee keer. Dit keer schoten Gijs en wederom Christopher de bal in het vijandelijke doel, op aangeven van de buitenspelers Jelle en Sem. Maar 4-0 was niet genoeg voor Roda’46, want voor het rustsignaal werd de score opgevoerd naar maar liefst 6-0. Eerst wist Robin te scoren, nadat Christopher hem in de gelegenheid had gesteld om te schieten. Vervolgens bereikte Gijs na een corner Stan, die de bal zo hard in de ‘nok’ schoot dat het doel bijna uit elkaar knalde. Daarmee deed de ploeg van Twan Epe en Aart van Meerveld wat het zelf moest doen om in de titelrace te blijven.

In de rust kwam de tussenstand van het onderlinge treffen tussen de andere twee titelconcurrenten door. Fortuna Sittard speelde zichzelf in de eerste helft ook richting een ruimte voorsprong: 4-0. De titelstrijd was daarmee gelopen, maar de Leusdenaren spraken in de rust uit dat ze ondanks dat de score op wilden voeren na rust. Dat deed de thuisploeg ook. De teller bleef uiteindelijk steken op 8-0. Gijs schoot allereerst raak, nadat Gabor hem met een goede pass had weten te vinden. Het slotakkoord was voor Christopher, die (net als vorige week) zijn hattrick voltooide. Hij promoveerde een voorzet van Noach tot doelpunt: 8-0. Daarvoor maakten Bastiaan en Annouar hun rentree na een (langere) blessure. En daarmee is iedereen weer fit.

Fortuna Sittard versloeg Helmond Sport met 5-0, waardoor het op de eerste plek eindigt met 30 punten. Roda’46 werd daarmee tot de tweede plaats veroordeeld, en heeft 29 punten verzameld. Nummer drie Helmond Sport bleef steken op 25 punten, waardoor Roda’46 in de poule tussen twee betaald voetbalorganisaties eindigt. Ondanks dat Roda’46 liever kampioen was geworden, is deze prestatie knap te noemen. Daarbij is de ontwikkeling van de ploeg prima verlopen. In de eerste vier wedstrijden won het team uit Leusden telkens met een doelpunt verschil en had het soms moeite met fysiek sterke tegenstanders. In de laatste wedstrijden is telkens met ruime cijfers (met minimaal drie goals verschil) gewonnen en werden fysieke duels voorkomen door verzorgd en snel veldspel. Na de winterstop probeert JO18-1 deze ontwikkeling door te trekken in de nieuwe poule. Fijne feestdagen en tot dan!