Roda ’46 19.1 start prima na winterstop

Roda’46 19.1 deed afgelopen zaterdag wat het moest doen….winnen van directe concurrent RODA 23 uit Amstelveen. Na de winterstop draait de 19.1 van trainer Jeroen de Zwaan weer zoals we dat de afgelopen jaren gewend zijn. Namelijk dominant zijn, durven te voetballen en fouten mogen maken, maar er wel van leren teneinde jezelf te ontwikkelen.

Na een erg matige  eerste seizoenshelft waarin RODA ’46 maar 3 punten pakte uit 3 gelijke spelen, hebben de laatste 3 wedstrijden 6 punten opgeleverd. Het team laat een prima ontwikkeling zien.

In Amstelveen tegen RODA ’23 stond er na 12 minuten voetbal toch onverwachts een 2-0 achterstand op het bord. Als je de zaakjes niet op orde hebt wordt dat in deze competitie gelijk afgestraft. Na een kleine aanpassing van de trainer werden de  2e ballen vanaf dat moment wel gewonnen en werden de duels aangegaan. Onmiddellijk was te zien dat RODA  dan voor niemand onder hoeft te doen. In de 36e en 45e minuut werden door Quinten en Stan twee mooie doelpunten gescoord waardoor de teams met 2-2 de kleedkamer in gingen.

In de rust was duidelijk dat er zeker meer te halen was. Nog 45 minuten om RODA ‘23  te verslaan en het gat met DEM uit Beverwijk terug te brengen naar 1 punt.

In een knotsgekke 2e helft kwam RODA 46 door Jasper en Roefat op een comfortabele 2-4 voorsprong.  Het moment om de wedstrijd rustig uit te spelen zou je zeggen. Echter zo verliep de wedstrijd niet. Ondanks dat er luidkeels geroepen werd:  ‘’nu vasthouden’’ en ‘’dichthouden achterin’’ was het anderhalve minuut later al weer 3-4.  Natuurlijk mag dit niet gebeuren. RODA ’46 voetbalde goed en maakte mooie goals waar veel spelers van het team bij betrokken waren maar liet 90 seconden later de tegenstander weer in de wedstrijd komen.

Gelukkig liet RODA ’46 ook haar geweldige veerkracht zien. Twee minuten na het tegendoelpunt maakte Stan alweer 3-5. Mooi om te zien dat RODA een sterk collectief heeft.

RODA ’46 heeft getoond dat een mooi 2e helft van het seizoen mogelijk is. Wij hebben er veel vertrouwen in dat en nog mooie resultaten behaald gaan worden dit seizoen.