Roda’46 JO13.3 houdt de mand met punten in Leusden

Na de toch wel enorme teleurstelling van afgelopen zaterdag hadden de toppers afgelopen dinsdagavond al weer de kans om zich te revancheren. Candia uit Rhenen kwam op bezoek.  Na een grondige videoanalyse van de afgelopen wedstrijd met de bijbehorende technische en tactische bespreking van Ewout was het aan de toppers van de 13-3 om de punten in Leusden te houden.

De boys en girl begonnen dan ook slagvaardig aan de wedstrijd en na 5 minuten al was het Senna die vanaf links de voorzet gaf die de keeper niet kon pakken en waar Sven gebruik van maakte en zo de 1-0 noteerde.

Roda verzuimde echter om het overwicht in doelpunten uit te drukken en zo kon Candia opslag van rust in de 28e minuut ietwat gelukkig de 1-1 maken.

Rust.

De toppers van de 13-3 werd nog even de laatste instructies mee gegeven om in de 2e helft weer te vlammen. In de 42e minuut was daar een grote kans. Liam brak door op rechts en met een geplaatste lage bal in de 16 zette hij Nick vrij voor een schot op de goal. Deze werd knap gepareerd door de keeper van Candia en in de snelle omschakeling daarna was het Candia die vanuit deze omschakeling in de 43e minuut doel wist te treffen en zo was het niet 2-1 maar 1-2. voor Candia.

Roda liet de kopjes niet hangen en ruikte dat er mogelijkheden waren. Candia liet veel ruimte achter de verdediging en daar wist Roda goed gebruik van te maken. In de 18e minuut dook Nick op en maakte de verdiende gelijkmaker 2-2.

Vanaf dat moment was Nick On Fire! Roda wist waar de ruimte lag en rook het smeulende rubber onder Nick zijn schoenen en wist hem zo goed te vinden op het veld. In de 53e minuut was daar wederom Nick die de verdiende voorsprong 3-2 op het scorebord liet verschijnen. Dit was voor Candia het breekpunt.

Nog geen minuut later in de 54e minuut scoorde Brody van afstand de 4-2. Dat Nick On Fire was had ik jullie al verteld, dat Candia stuk was gespeeld ook al. Dat er in de laatste 6 minuten veel kan gebeuren werd door Roda voor een volle tribune en de vele mensen thuis, die de wedstrijd via de livestream konden volgen op de bank, even tentoongesteld.

Nick werd dan ook nog driemaal in stelling gebracht en maakte zo in de 56e, 57e en 59e minuut nog drie doelpunten, om vervolgens onder luid applaus vanaf de tribune nog een publiekswissel te krijgen.

Een hele mooi team prestatie van de toppers van de 13-3! De 7-2 eindstand werd dan ook zingend met het Roda lied in de kleedkamer tot in de late uurtjes gevierd.