Roda’46 JO13.6 wint van Laren JO13.4

De spelers liggen in de zon tijdens de warming-up

Laren JO13.4 – Roda’46  JO13.6 0-3

Zaterdagmiddag 28 januari, de winterstop is voorbij, koeien gaan weer langzaam van stal en ook onze jongens mochten de wei weer in! Een zonnige start van de derde competitie ronde met een uitwedstrijd naar Laren.

Iedereen was enorm van slag, want daar waar we als ouders gewend zijn om rond 7.45 te vertrekken mochten we vandaag uitslapen om pas rond 11.00 uur te verzamelen. Ook onze jongens moeten nog uit de winterslaap komen, want de energie was nog ver te zoeken, dit was tijdens de warming up ook goed was te merken toen de helft maar ging zonnen op het veld aangezien we voor het eerst dit seizoen eens fatsoenlijk weer hadden!

Wat een slap geouwehoer weer zult u wel denken, maar ja er is zeker ook nog gevoetbald vandaag!

De wedstrijd begon gelijk met een kans voor Roda, een kans die door de ogen van de toeschouwers zeker een doelpunt had moeten zijn, maar geen geklaag.. de jongens waren wakker en drukten hiermee gelijk een stempel op de wedstrijd.. tegenstander weet dat wij komen om winnen.. na mooi heen en weer voetbal tussen beide partijen is het uiteindelijk toch Roda die na een mooie pass van Julian, Elias weet te bereiken en die hem snoeihard in de touwen werkt… 0-1 in het voordeel van ons.. de tegenstander blijft ook door voetballen en heeft ook de nodige kansen maar rommelt voor het goal. Na diverse corners tegen, redding van Ravid en ballen net voor het goal langs weet Roda net voor rust nog een keer uit te breken waarbij Flint heel efficiënt de 0-2 maakt. Dit doet dan wel even pijn voor Laren!

Rust… de tweede helft blijft Laren proberen en proberen.. de aanvallen zijn er wel, maar Roda weet ze te stoppen of diverse fronten.. of het nu de verdediging is, middenvelders die mee terug zakken of de keeper.. elke keer vinden ze een eindstation wat Roda heeft. Daarnaast hebben wij Niek.. kent u die? Als je als tegenstander tegenover Niek voetbalt heb je altijd een uiterste vervelende dag.. waarom denkt u dan? Niek is net van steen.. dendert dwars door je heen als hij verdedigd dus als je als aanvaller het dan net wil proberen, bestaat wel eens de kans dat Niek je aftroeft en daar waar nodig dat hij met bal en al door je heen gaat… heerlijk om te zien.. medelijden met de tegenstander.. om het verhaal nog af te maken kregen wij nog een vrije schop op een meter of 22 van het goal.. en dan heb en we Lars.. aanloop.. streep.. langs de muur.. GOAL! Eindstand dus 0-3 en staan we in ieder geval voor een paar minuten bovenaan als koploper 💪.

Wist u dat:

- er al iemand was die zei dat de aanwezige hond geluk zou gaan brengen.

- er ook iemand bij was, die na 5 maanden erachter komt dat we op een groot veld spelen.

- de limonade voor de rust bezorgt werd toen de tweede helft alweer was begonnen.

- sommige jongens in de kleedkamer schreeuwen om chica’s en dat deuren op slot moeten.

- er met het douchen ook veel beleving en plezier wordt beleeft onderling, dit dus heel goed is voor het team gevoel!

- wij als ouders genieten van dit weer, een paar graden erbij wensen en dan ook gaan doen aan de derde helft!

- andere wist u datjes volgende keer weer volgen van de razende reporter.