Roda 46 JO13.6 wint van SDO JO13.3

Zaterdag 4 maart, wat een weekend om te spelen in de vakantie! Heerlijk voor de spelers, maar voor de leiding een drama. Drie spelers al vroegtijdig aangegeven op vakantie te zijn en onder andere te genieten van de sneeuw! Een verrassing dat er nog een speler afmeldt wegens vakantie omdat er in de app een attentie melding gedaan werd of iedereen fit is en op vrijdag nog het bericht dat onze keeper en scheidsrechter ongelukkig autopech hebben gekregen met de camper in Italië en zich ook helaas moeten afmelden omdat ze dus stil staan! De wedstrijd zelf duurt altijd maar 60 minuten, maar de hele voorbereiding deze week vele malen langer!

Daarom gaat onze dank uit naar dhr. P. Bourgraaf te L. Want zonder zijn inzet hadden we niet kunnen spelen en nu hadden we keeper Stan en aanvaller Liam te leen uit de JO12! Echt super bedankt voor het regelen van deze twee prima invallers!!

Dan moeten we niet vergeten dat er ook nog werd gevoetbald, met de moeder van Niek als invalscheidsrechter kon de wedstrijd beginnen. Een wedstrijd die mooi gelijk op ging in het eerste kwartier, maar nog geen gevaarlijke acties opleverde. Na een verschuiving in de opstelling van diverse spelers, waarbij ze beter in hun kracht staan (maar dat zien ze zelf nog niet) kwamen we heel onverdiend met 0-1 en 0-2 achter. Langs de lijn werd al geroepen, kopjes omhoog want we zijn beter. Vlak voor rust.. Roda veroverde de bal op het middenveld door sterk gejaag van Flint, Ryan kreeg de bal en speelde hem in op Binck, die niet nadacht van vanaf rand zestien de bal over iedereen en alles heen draait… goal… onder de lat erin en keeper kansloos. Heerlijk zo voor de rust 1-2!

Tweede helft. Weer enkele wissels doorgevoerd en met een donderende speech laten weten dat je in kleine ruimten niet moet gaan draaien en klieren, maar dan  snel de diepte opzoeken met een lange bal of de snelle spitsen! En wat blijkt… we worden gevaarlijker en gevaarlijker.. kans na kans… overspelen voor het goal kan nog beter, zeker als andere er beter voor staan.. maar van de enkele kansen worden er een paar mooi benut van Elias en Liam. Elias die twee keer de helft was van zijn tegenstander vandaag, maar sneller zonder bal was, moest dus voor iedere centimeter blijven strijden voor elke bal. Het laatste kwartier kan beginnen met een 3-2 voorsprong. En wat werd het spannend.. Chiel werd naar de kant gehaald en vervangen door Mees. Ondanks dat Chiel ijzersterk speelde (nu thuis op zondagavond even studio sport gaan kijken) namen we het risico om voorin te blijven aanvallen... misschien een klein inschattingsfoutje geweest van de coach… invaller Liam zorgde met een mooie treffer vanaf de achterlijn dat de keeper werd gepasseerd en de bal over de lijn in het goal rolde.. de 4-2 in de pocket.. maar daarna werd het pas echt spannend..  de verdediging stond onder druk.. Bussum werd sterker en in de laatste minuut nadat ze al 3x de lat en paal hadden geraakt ging de bal er toch in 4-3.. na een opstootje met Niek, die keurig met zijn borst vooruit de tegenstander opzij zette was het einde van de wedstrijd een feit!

De mannen hebben er allemaal keihard voor gestreden! En dan is de overwinning met cijfers 4-3 nog lekkerder als je moet gaan douchen! Keurige prestatie!

Volgende week op naar Loosdrecht, de eerste afmelding is vroegtijdig gemeld, en hopen dat de rest allemaal heel terugkomt van skivakantie! Dan hebben we er weer zin in!

Wist u dat:

• bij aankomst vanmorgen bij Roda er meer koeien in de wei liepen dan mensen aanwezig in de kantine!
  • wij al onze gastspelers danken dat ze een keer bereid waren om mee te spelen.
  • wij deze week alweer zelf een scheidsrechter hebben moeten regelen en door autopech zelfs dus nog een extra scheidsrechter! Dank voor het fluiten Charlotte!
  • het aantal toeschouwers net geen record heeft verbroken, maar wat mooi om de aantallen te zien!
  • wij vanaf april graag wat later thuis willen spelen (heeft uiteraard niets meer een gezellige derde helft te maken) zodat het dan weer wat warmer is ‘s ochtends!
  • Lars wel hard tegen de scheidsrechter kan schreeuwen maar dat vandaag als captain juist tegen zijn medespelers had moeten doen!
  • Stefan zich opoffert voor de tafeldienst volgende week. U wel moet weten dat hij niet houdt van kou en eerst het weerbericht heeft gecheckt en daarom kiest voor de kantine ipv langs de lijn in Loosdrecht 🤣.
  • na het douchen weer gezellig was in de kleedkamer, kortom neem je douchespullen mee en maak er ook een feestje met het team!