Roda’46 JO15-1 verliest met opgeheven hoofd

Vandaag was het dan tijd voor de 1ste competitiewedstrijd in Divisie 4 na het kampioenschap voor de winterstop in Divisie 5. Alexandria’66 kwam op bezoek die voor de winterstop nog bovenin meededen in Divisie 4 dus naar verwachting zou het een zware pot worden. Na een goede trainingsweek was iedereen klaar voor de wedstrijd en merkte we vanaf het begin dat de wedstrijd heel gelijk op ging. Toch was het na 10 minuten de ploeg uit Rotterdam die op 0-1 voorsprong kwam vanuit een penalty na een fout in de verdediging van Roda’46. Roda liet het er niet bij zitten en toonde lef en ging opzoek naar de 1-1 en die kwam er na 25 minuten , Na goed druk zetten van Chahid snoepte hij de bal af van de centrale verdediger en ronde perfect af toen die voor de keeper stond. Nog voor rust waren er wat kansen voor de thuisploeg maar die werden helaas niet verzilverd waardoor de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers gingen opzoeken. Na rust ging de wedstrijd door waar het de 1ste helft eindigde en ging het dus weer beide kanten op. Na 10 minuten in de 2de helft was er even gebrek aan communicatie in de achterhoede van de Roda waardoor de nummer 10 van de Rotterdammers vrij stond in de 16 en die maakte er goed gebruik van en zorgde voor een 1-2 stand. Roda liet het er weer niet bij en ging weer opzoek naar de 2-2 en die kwam er ook bijna na een paar goede aanvallen alleen helaas geen doelpunten en die kwam er 10 minuten voor tijd wel aan de andere kant. Na een goede individuele actie van de linksbuiten zorgde hij voor de 1-3 stand wat direct de eindstand was. Roda’46 mag ondanks het verlies het opgeheven hoofd terug kijken naar de wedstrijd al had er misschien wel wat meer in gezeten! Volgende week mogen we op bezoek bij de BVO FC Dordrecht die de eerste wedstrijd met 5-1 heeft gewonnen.