RODA '46 JO15.1 verstevigt koppositie

HVV Hollandia JO15.1- Roda’46 JO15.1        0-1 (0-1)

Roda’46 JO15.1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen HVV Hollandia voor de 2e keer dit seizoen met 1 doelpunt verschil gewonnen.  Nadat het in november 2-1 voor Roda’46 JO15.1 was geworden stond het nu na 70 minuten 0-1 voor de gasten. Roda startte sterk aan het IJsselmeer, daardoor speelde het spel zich vooral af op de helft van Hollandia. Vanuit een snel omschakelmoment was het Colin Walet die de bal kreeg en deze voor kon geven op Noach Adyide, deze twijfelde niet en schoot de 0-1 achter de keeper. Roda’46 JO15.1 kwam vervolgens wel onder druk maar telkens was er goed optreden van keeper Frank Swiebel of van de verdedigers Bastiaan Boog of Reinier de Jager. Uiteindelijk trok Roda als team de overwinning over de streep en barste er na het laatste fluitsignaal een vervroegd carnaval los in de kleedkamer van de gasten. Dit werd in de kantine voortgezet waar de RODA jongens onder het genot van een patatje (bedankt Marco Walet!!!),  samen met de ouders en staf, nog wat gezelligheid brachten in de kantine van HVV Hollandia (verder was het leeg…).

Door de overwinning staat Roda’46 JO15.1 nu 9 punten los op de nummer 2 Fortuna Wormerveer en de nummer 3 Hollandia. Komende zaterdag wacht al weer de volgende test, onder de rook van de Arena zal Roda’46 dan spelen tegen subtopper FC Amsterdam O15.1.