Roda’46 JO18-1 pakt ook Kampong JO18-1

UTRECHT - Roda’46 JO18-1 heeft goede zaken gedaan door runner-up Kampong JO18-1 met 1-4 te verslaan. De Utrechters waren opgeklommen naar de vierde plek, mede dankzij een overwinning op Helmond Sport JO18-1 (1-0) en een gelijkspel tegen koploper Fortuna Sittard JO18-1 (1-1). Het verschil met Roda’46 was voorafgaand aan het duel vier punten en thuis wonnen de Leusdenaren in een lastige wedstrijd nipt met 3-2. Roda’46 was dus gewaarschuwd.

Toch trokken de roodhemden zich weinig aan van de opmars van Kampong. Al na twee minuten was Christopher het eindstation van een goede aanval en de middenvelder schoot beheerst raak na een goede pass van de mee opgekomen Gijs: 0-1. Daarna volgde meerdere Roda-kansen. Sem, Jelle en Mats stuitten op de Utrechtse goalie, waarna Jelle de voorsprong toch verdubbelde. Na een half uur spelen strafte hij een fout in de opbouw bij Kampong genadeloos af: 0-2. Lang kon de ploeg van Twan Epe en Aart van Meerveld niet van de marge van twee genieten. De eerste keer dat de thuisploeg bij Dennis kwam, was het gelijk raak. Een voorzet vanaf de zijkant werd door de spits achter de Leusdense keeper geschoten: 1-2.

Met een minimale voorsprong werd in de rust de kleedkamer opgezocht. Ook in de tweede helft bleef Roda’46 de betere ploeg. Al snel zorgde Christopher ervoor dat de marge weer twee werd. Eerst stuitte Noach na een goede individuele actie op de keeper. En het was Christopher die de rebound erin tikte: 1-3. Nadat Jelle drie keer de paal had geraakt en ook Ynze het aluminium had getroffen, wist Christopher tien minuten voor tijd wel raad met een assist van Noach. Hij ging diep en chipte de bal knap over de doelman heen: 1-4. Daarmee was de wedstrijd echt beslist.

Dankzij de overwinning op Kampong blijft de titelstrijd spannend. Concurrenten Helmond Sport (7-0) en Fortuna Sittard (8-0) haalden keihard uit. Komende zaterdag is de laatste speelronde in de najaarsreeks van de vijfde divisie B. Dan treft nummer twee Roda’46 - dat 26 punten heeft - hekkensluiter De Meern JO18-1. En koploper Fortuna Sittard (met 27 punten) en nummer drie Helmond Sport (met 25 punten) stuiten op elkaar in Sittard. Dat betekent dat Roda’46 nog steeds kans maakt op het kampioenschap en dus op promotie naar divisie 4. De Leusdense ploeg heeft het niet in eigen hand. Het enige wat Roda’46 kan doen, is proberen om de eigen wedstrijd winnend af te sluiten. Kom JO18-1 zaterdag aanmoedigen tegen De Meern. De aftrap op veld 3 is om 15:00 uur.