RODA’46 JO18-1 wint ook tweede wedstrijd

LEUSDEN - Na de 5-2 overwinning op ARC JO18-1 in de openingswedstrijd, is ook de tweede wedstrijd in winst omgezet. Waar vorige week de wedstrijd tegen Zuidoost United JO18-1 niet doorging vanwege de weersomstandigheden, werd er nu thuis gespeeld tegen BFC JO18-1. Roda’46 won afgetekend met 6-2 van de promovendus.

BFC is door het kampioenschap in divisie 6 gepromoveerd naar onze competitie. In de eerste wedstrijd verloor de ploeg uit Bussum nipt van Kampong JO18-1: 3-2. In Leusden was al snel duidelijk dat Roda’46 de betere ploeg was. Na acht minuten gaf Gabor een vrije trap voor en kwam Rick goed voor zijn directe tegenstander. Hij kopte de 1-0 binnen. Zeven minuten later schoot Stan de bal hard achter de keeper: 2-0. Een domper was het vroege uitvallen van Stan met een op het eerste oog zware knieblessure. Daar was Roda’46 even door van slag, wat heel begrijpelijk is na dit zeer vervelende moment.

Toch wist de Leusdense formatie de draad weer op te pakken. Jelle dribbelde goed naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek: 3-0. Nog voor rust verdubbelde Rick zijn aandeel in de score door zijn tweede doelpunt te maken. Gijs opende erg sterk met een goede pass vooruit en na een combinatie schoot Rick de 4-0 binnen. Een lange bal van BFC zorgde voor de 4-1. In de tweede helft leek Roda’46 op 5-1 te komen via Sem, maar dit doelpunt werd (onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later maakte BFC er 4-2 van, terwijl Sem en Christopher er nog 5-2 en 6-2 van maakte.

Roda’46 stond op dat moment met tien man doordat Annouar in een kort tijdsbestek twee gele kaarten kreeg vanwege commentaar op de leiding. De overwinning was verdiend en daarmee gaat Roda’46 woensdag naar Amsterdam voor de inhaalwedstrijd tegen Zuidoost United JO18-1, dat uit divisie 4 is gedegradeerd. De aftrap in Amsterdam is om 20:00 uur. En zaterdag speelt Roda’46 weer uit. Dan treft het een oude bekende met Kampong JO18-1, waar het voor de winterstop ook al tegen speelde in de poule.