Roda’46 O18-1 pakt aansluiting

LEUSDEN - Roda’46 JO18-1 heeft goede zaken gedaan door Zuidoost United JO18-1 met 4-2 te verslaan. Vooral mentaal sloeg Roda’46 toe op de juiste momenten. Hoewel de Amsterdammers onderaan staan, kregen de roodhemden de zege niet cadeau en moest er hard gewerkt worden voor de winst. Het blijft spannend boven in divisie 5.

De wedstrijd begon onder een stralende zon, maar al snel maakten de spelers - en de toeschouwers - alle weersomstandigheden mee die je maar kunt bedenken: de zon werd afgewisseld met een stevige wind, regen, hagel en zelfs onweer, waardoor de tweede helft enige tijd stillag. De roodzwarten waren vanaf de start de betere ploeg, met veel balbezit op de Amsterdamse helft. Maar kon dit niet uitdrukken in grote kansen. Hoewel de Leusdense treffer wel in de lucht hing, opende de ploeg uit de Bijlmer brutaal de score na ruim een kwartier tijd. Vanuit een dode spelmoment sloeg Zuidoost United toe: 0-1. Roda’46 raakte totaal niet van slag van de vroege achterstand en ging verder.

Een aantal mooie aanvallen met snel spel en technische hoogstandjes was het gevolg van de controle die de Leusdenaren hadden. Na een half uur kwam Noach goed door en wist hij Christopher te bereiken. Hij schoot de 1-1 hard binnen. Net voor rust kwam de beloning van het overwicht, doordat weer Noach met een goede actie de zestien in ging. Bij de tweede paal wist hij de diepgaande Thije te bereiken, die met overtuiging de bal hard in het doel schoot. De voorsprong was er: 2-1.

De Leusdense formatie vergrootte net na rust de voorsprong. Sem ging zijn man met een snelle actie voorbij en gaf de bal af aan de meegelopen Christopher. Hij kon de bal binnenlopen: 3-1. Roda’46 behield het overwicht, maar liet Zuidoost United toch terugkomen. Net na de onderbreking door onweer - na ruim zeventig minuten - zorgde Zuidoost United voor de aansluitingstreffer: 3-2. Ook daar raakten de Leusdenaren niet van slag. Binnen twee minuten had Rick een passend antwoord, nadat Annouar met een goede actie doorkwam op links. Met een subtiele pass vond hij Rick, die de bal hard achter de Amsterdamse keeper schoot: 4-2.

Daarmee bepaalde de spits de eindstand, die tot stand kwam door hard voor elkaar te werken, positief naar elkaar te blijven bij een tegentreffer, maar vooral te doen waar het team goed in is: verzorgd voetballen. In de top van de ranglijst blijft het onverminderd spannend. Helmond Sport voert de stand aan met 19 punten uit acht wedstrijden. En Roda’46 en Kampong volgen met 19 punten uit negen duels. PVCV staat vierde met 18 punten uit negen potjes. Er is een heuse top vier ontstaan, die elkaar telkens in onderlinge duels ‘afslacht’. Waar Helmond Sport de beste papieren - en ook het beste spel - heeft, blijven de topamateurs op hun jagen.