RODA JO13-3 speelt gelijk tegen CJVV 13-1

13-3 behaalde mooi resultaat in lastig oefenpotje.

Vandaag eens wat anders voor de toppers van de 13-3, gewoon even lekker een oefenpotje. Wij gingen sportief op de fiets op bezoek bij hoofdklasser CJVV13-1

Tijdens de wedstrijd bespreking was het aan coach Ewout om de toppers goed in de focus te krijgen zodat we gelijk goed aan de wedstrijd zouden beginnen.

Het fluitsignaal van de scheids klonk en de wedstrijd was in gang. Al snel was te zien dat het met de focus goed was en dat roda het goed op pakte en het CJVV enorm moeilijk maakte. Een enorme kans van CJVV werd door heel knap keeperswerk gered door Jasper en zo konden beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in.

Na een korte rust werd de 2e helft snel in gang gezet en pakte roda het goede spel voor rust gelijk weer op. Na 10 minuten was daar een vrije trap voor CJVV een meter of 14 buiten de 16 meter. De vrije trap werd genomen en via een speler van CJVV in de 16 meter werd deze bal in het net gewerkt. Echter was daar ook de vlag van onze grensrechter Arjen voor buitenspel. De scheids bedacht zich echter niet en keurde de goal ondanks de protesten van onze aanvoerder Tobias goed, 1-0 voor CJVV.

Roda baalde hier enorm van en wist wat het moest doen. De draad werd weer op gepakt en de honger was duidelijk zichtbaar. De wedstrijd werd wat fysieker en beide ploegen moest er echt voor knokken om de kansen te creëren en de deur achterin dicht te houden. Met nog 5 minuten op de klok was daar de tactische ingreep van de Coach om Nick van de rechtsback naar de spits te zetten en Yorinthe op de positie van Nick te zetten. Dit bracht aanvallend op dat moment wat meer druk waardoor na een schot wat doorschoot de oplettende Senna in de 30e minuut de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord kon zetten.

De toppers hebben er een heerlijke potje van gemaakt met een terechte 1-1 als uitslag, in de kleedkamer klonk het roda lied dan ook uit volle borst.

Nu lekker genieten van de welverdiende winterstop en op naar de 3e fase.

Iedereen alvast hele fijne feestdagen en een sportief 2023 toegewenst!