RODA JO14-1 wint met 14-0

LEUSDEN - zaterdag 8 oktober 2022

Op een zonovergoten Buiningpark mocht de JO14-1 de competitie vandaag weer hervatten tegen de JO14-1 van WSV uit Apeldoorn. Vorige week waren de mannen vrij en konden ze herstellen van de nederlaag in een potje aquavoetbal tegen ACV. De trainer/coach had afgelopen week inspiratie opgedaan in de Amsterdam Arena en dat was te zien vandaag.

De wedstrijd werd gestart met Ilyas, Badr en Dennis in de wissel. Na de toss gingen de mannen tegen de zon in spelen, maar met de wind in de rug. WSV was de eerste die zich waagde in de buurt van het strafschopgebied en verdiende een corner. Het schot wat volgde uit de corner ging over en naast, maar de boys waren gewaarschuwd. Gelijk reageerde Roda met een mooie aanval die tot twee keer werd gepareerd door de keeper.  Na 5 minuten mocht WSV uitverdedigen en door het goede druk zetten van Roda werd Naoufal Arbaj aangespeeld op de 11 meter. Hij aarzelde niet en haalde droog uit 1-0.

De boys zaten er lekker in en gelijk na de aftrap werd de bal onderschept door Luca Jansen die Stijn de Ruig wegstuurde de diepte in. Een indraaiende voorzet werd (on)gelukkig geraakt door Kieron Mbabazi maar mede daardoor rolde de bal tergend langzaam helemaal het uiterste hoekje in, 2-0.

De mannen roken bloed en gingen vol met z’n allen in de aanval. Dit zijn van die momenten dat het soms wat open staat en WSV probeerde via de counter op het doel van Roda af te gaan. Tim van de Kamp had het alleen gezien en onderschepte de bal op 25 meter van zijn doel.

Zo rond de 12e minuut kreeg Roda een corner die door Jasper Boerkamp op doel geschoten werd. Het schot werd geblokt, maar op een meter of 5 kreeg hij de bal nog eens voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en ramde hem de goal in 3-0.

De mooie aanvallen volgenden elkaar in rap tempo op en verschillende kansen werden of goed gepakt door de keeper of net naast gekopt/geschoten. Het bleef alleen oppassen geblazen voor de counter van WSV. Zo voorkwam Nout Leutscher met een uiterste krachtsinspanning en door zijn hele lichaam er voor te gooien dat WSV kon uithalen op het doel van Roda.

Wederom volgde weer een mooie aanval waarbij Kieron Mbabazi 3 man omspeelde en op doel schoot (of was het een voorzet), maar Jasper Boerkamp maalde er niet om en tikte hem binnen vlak voor de lijn, 4-0.

Deed WSV dan helemaal niets? Nou af en toe kwamen ze er uit, zo ook in de 25ste minuut. De spits liep richting het doel van Roda en schoot de bal in geplaatst in de onderhoek, maar Tim van de Kamp strekte zich volledig en dook de bal uit de goal.

Na 30 minuten kwam de aanval van de wedstrijd. Naoufal Arbaj snelde zijn man weer eens voorbij en gaf een heerlijke voorzet die Jasper Boerkamp achter zijn standbeen binnenhakte. De supporters aan de zijlijn werden bijkans gek. Wat een goal. De tegenstander was al geknakt, maar hierdoor gingen de kopjes echt hangen.

De 6-0 volgde dan ook gelijk na de aftrap waarbij de bal werd afgepakt door Jasper Boerkamp en die vervolgens Stijn de Ruig in staat stelde om te scoren.

5 minuten later lag de bal alweer in het netje. Een aanval werd afgeslagen, maar Nout Leutscher bracht hem weer in en via Kieron Mbabazi kwam de bal bij Jasper Boerkamp die er 7-0 van maakte.

De scheidrechter floot gelijk af voor de rust. Na deze masterclass in de eerste helft waren beide teams even toe aan de rust, alleen beide om andere redenen.

De 2e helft ving aan met 2 nieuwe krachten, Badr Yaacoubi en Ilyas Razik mochten hun kunsten vertonen en ze hadden er zin in. Nog geen minuut na aanvang 2e helft kreeg Jurre ‘t Mannetje het op z’n heupen en wist de 8-0 binnen te schieten.

Het was af en toe echt hogeschool voetbal. 3 minuten later wist Jasper Boerkamp 3 man te omspelen en stelde Ilyas Razik in staat om uit te halen en die pakte dat kadootje graag uit, 9-0.

Het bleef maar doorgaan en ook de volgende aanval was er weer een om de vingers bij af te likken. Een aanval over vele schijven belande uiteindelijk via Jasper Boerkamp bij Ilyas Razik die hem heel erg mooi binnenschoot, 10-0.

De mannen van WSV wisten niet waar ze het moesten zoeken en dat leidde in de 53ste minuut tot een overtreding van WSV in de 16 meter. De penalty killer van de 14-1 is Stijn Westerhof. Ook deze penalty wist hij weer onberispelijk binnen te schieten, 11-0.

Er werden naar hartenlust pasjes verstuurd door Luca Jansen en Jurre ‘t Mannetje en de aanvallers voelden zich alsof ze in een speeltuin waren. Jurre ‘t Mannetje kreeg de bal rond de 25mtr en gaf een hele mooie pass op Naoufal Arbaj. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en schoot hij met links de bal in de goal, 12-0.

Ook Badr Yaacoubi strooide met passjes en die werd in de 60ste minuut op waarde geschat door Ilyas Razik. Hij krulde de bal met zijn rechterbeen naar de lange hoek en wist op deze wijze de 13-0 te maken.

Het slotakkoord was ook voor Ilyas Razik. Na wederom een mooie splijtende pass van Jurre ‘t Mannetje waarbij hij Ilyas Razik weer vrij voor de goal zette wist Ilyas Razik de 14-0 aan te tekenen.

Een groot compliment voor het hele team dat ontzettend goed en geconcentreerd speelde. De verdediging bestaande uit Tim van de Kamp, Nout Leutscher, Noud Beukers, Casper Welmers en Stijn Westerhof wisten met elkaar de focus te houden om de “nul” te houden. Het middenveld bestaande uit Jasper Boerkamp, Luca Jansen, Badr Yaacoubi en Jurre ‘t Mannetje die de meest mooie passes gaven, maar ook hun verdedigende werk samen opknapten en de aanvallers Kieron Mbabazi, Naoufal Arbaj, Stijn de Ruig en Ilyas Razik die door de middenvelders keer op keer in staat gesteld werden om te laten zien wat ze zo goed kunnen, scoren.

De boys van Roda speelden op Napolitaanse wijze de tegenstander helemaal stuk en WSV moest helaas voor WSV met een dikke nederlaag weer naar Apeldoorn. Hopelijk kunnen de boys dit volgende week doortrekken als ze uit tegen Hoogland spelen.

Zie voor de overige uitslagen en stand:   Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)