RODA JO14-1 wint strafschopserie

De JO14.1 is er in geslaagd om door te dringen tot de 1/8e finale van het beker toernooi!

Hiervoor waren wel penalty's nodig, want na 70 minuten spelen stond er een 2-2 stand op het scorebord in de wedstrijd tegen Hooglanderveen.

Roda moest in deze wedstrijd maar liefst 5 spelers missen: Naast de geblesseerde Dennis van Druten, ontbraken ook Kieron Mbabazi, Casper Welmers, Badr Yaacoubi en Stijn de Ruig (allen vanwege een griepje). Mike Noruwa, Brett Veenendaal (beide JO14.2), Wesley Bikaramunda (JO14.4) en Pim Koenraads (JO13.1) vulden de selectie weer aan.

In de voorbereiding op dit seizoen werd er in een oefenwedstrijd nog met 2-3 verloren van Hooglanderveen JO14.1. De rood-zwarte ploeg had dus wat recht te zetten. Een week eerder wist Hooglanderveen de titel veilig te stellen in de hoofdklasse, en wist daarmee naar divisie 3 te promoveren. Roda JO14.1 speelde vorige week niet door de winterse perikelen, maar had eerder de 2e plek in divisie 2 al veilig gesteld.

In het 1e bedrijf van de wedstrijd was het Roda dat de overhand had. Het spel vond vooral plaats op de vijandelijke helft, maar de diverse kansen leidde niet tot goals. Uiteindelijk viel in de 28e minuut de openingstreffer. Nout ontving halverwege de helft van Hooglanderveen de bal van Wesley Bikaramunda. Eerstgenoemde zag dat Jasper Boerkamp op de rand van de 16 klaar stond. Nout wist met een geweldige trap Boerkamp te bereiken, en met een kopbal allas Van Persie de 1-0 maakte!

Grote kansen om de voorsprong uit te bouwen waren er niet, maar Roda leek wel zeer relaxt de kleedkamer op te zoeken in de rust.

Na rust leek echter niets minder waar! Roda het het aanmerkelijk lastiger, de kansen werden schaarste, en Hooglanderveen werd gevaarlijker. De gelijkmaker kon eigenlijk ook niet meer uitblijven, en viel dan ook halverwege de 2e helft. Nog geen 3 minuten later was het zelfs Hooglanderveen dat brutaal de voorsprong nam. De Leusdenaren gingen echter niet bij de pakken neer zitten, en raapte de energie weer bij elkaar om er een slotoffensief uit te persen! En met succes! Met nog 4 minuten op de klok was de bal al geruime tijd op de vijandelijke helft.  Verdediger Nout speelde de bal op de middenlijn terug op de opgekomen doelman Tim van de Kamp. Hij gooide de bal via de as richting de 16, en wat een bal was dat! Over alles en iedereen heen kwam de bal in de 16 voor de voeten van de opstomende Jasper Boerkamp. Hij kon via een stiftje de keeper kansloos laten, en de 2-2 tegen de touwen werken!

Die dienstdoende vrouwelijke scheidsrechter, helemaal overgekomen uit Leiden, floot af met een 2-2 stand, wat betekende dat een penalty serie de beslissing moest brengen.

Het werd voor Roda een serie waar Louis van Gaal en het Nederlands elftal nog een puntje aan kunnen zuigen! De 3e penalty van Hooglanderveen ging via de vingertoppen van Van de Kamp tegen de paal uit te goal. Namens de Leusdense ploeg schoven Westerhof, Jansen, Nout, Beukers en Arbaj allen de bal keurig over de grond in de hoek buiten bereik van de doelman. En dus ging RODA door in de beker!

Loting zal geen uitwijzen welke tegenstander er getroffen gaat worden in de strijd om de kwartfinale te halen. Op 14 januari zal het seizoen weer aanvangen met de 1e competitie wedstrijd van de 2e seizoenshelft in de 2e divisie.

Spelers en staf van Roda'46 JO14.1 wensen iedereen fijne feestdagen en een prettig nieuw jaar!