RODA JO15-1 blijft ongeslagen in Divisie 5

NIJMEGEN - 29 oktober 2022

Vandaag ging Roda’46 JO15-1 op bezoek bij OSC in Nijmegen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de positie van OSC op de ranglijst niet overeenkwam met hun kwaliteiten. Het was een vrij gelijkwaardige wedstrijd waarbij Roda meer balbezit had maar nog niet echt tot grote kansen kwam en OSC goed compact stond en na balverovering graag de lange bal zocht naar hun snelle aanvallers.

Na 10 minuten was het dan ook raak voor de thuisploeg en kwam Roda op een 1-0 achterstand. De RODA opbouw werd goed verstoord waardoor OSC een kans kreeg waarbij de RODA keeper Mark kansloos was.  Na deze achterstand ging Roda dan ook snel opzoek naar de gelijkmaker en creëerde een paar kleine kansen tot dat Chahid de bal in de 16 meter kreeg en zichzelf goed vrij maakte en de bal langs de keeper schoof en dus de 1-1 op het scorebord zette.

De uitploeg liet het er niet bij en wou het liefst nog voor rust op voorsprong komen en die kwam er ook bijna, Na een aanval over vele schijven belandde de bal bij de sterk spelende debutant Kieron die zijn man goed voorbij speelde maar helaas voor hem de bal hard tegen de paal aan schoot.  Niet veel later was het dan rust.

1 ding was duidelijk, Roda moest er een tandje bij doen om hier de 3 punten op te halen maar daar leek het aan het begin van de tweede helft niet echt op. Roda was slordig waardoor OSC een paar kansjes kreeg. Nog geen 5 minuten na zijn invalbeurt was Jelle al belangrijk. Na een mooie en lange run van Luka kwam de bal terecht bij Jelle die door een heerlijke steekpass Chahid alleen voor de keeper zette en die twijfelde niet en bracht Roda’46 op een 1-2 voorsprong!!!

Na de 1-2 kon iedereen merken dat de druk van de schouders af was en kwam Roda zelfs een minuut later al op 1-3 maar de goal van Sami werd helaas (onterecht??) afgekeurd voor buitenspel. Maar daar lieten de mannen uit Leusden het niet bij want nog geen 2 minuten later kwam de bal per ongeluk weer voor de voeten van Chahid en die zorgde met zijn 3de goal van de wedstrijd voor de 1-3 voorsprong.

Niet veel later vond de scheidsrechter het genoeg en maakte hij een einde aan de wedstrijd en gingen de mannen van de JO15-1 met 3 punten van het veld. Niet de beste wedstrijd van het seizoen maar de mannen, en dame niet te vergeten,  toonden wel karakter door ondanks dat het veldspel niet goed was wel met elkaar de drive te hebben om de 3 punten te pakken. Dat gebeurde gelukkig met 3 doelpunten van de topscoorder van dit seizoen Chahid.

Dit betekent dat Roda’46 na 5 wedstrijden en 13 punten nog steeds de koploper is in Divisie 5 met nog 6 wedstrijden te spelen. #SPANNNENDDD Volgende week spelen de toppers een thuiswedstrijd om 10:15 tegen JVC Cuijck! We hopen op veel toeschouwers die ons komen aanmoedigen.