RODA JO15.1 toont karakter

Roda’46 JO15.1 laat tegen BFC karakter zien!

Onder leiding van de trainers Ethan van Zwol en Menno Majolee en leider Mark van Dijk kende JO15.1 een prima eerste helft van het seizoen. Ondanks veel tegenslagen waaronder veel ongelukkige blessures (2x een gebroken pols, enkelband gescheurd, hamstringblessure, en een afgescheurde kruisband) eindige het team in de najaarscompetitie van divisie 5, achter Waterwijk en FC Amsterdam,  op een zeer verdienstelijke 3e plaats.

Als gevolg van al deze blessures moesten de trainers vaak improviseren. Door de zware knieblessure van Jordan kregen Floris en Jeff kansen om zich in de 15.1 te spelen. Kansen die ze met beide handen aangrepen. Langzaam maar zeker werden de contouren van het team steeds duidelijker waarbij vooral het karakter van het team te prijzen valt.

Afgelopen zaterdag, de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie, was daar een mooi voorbeeld van. BFC was kampioen geworden in divisie 6 en hadden het gehele seizoen zelfs nog geen oefenwedstrijd verloren. Ondanks dat RODA gewaarschuwd was kregen de RODA jongens alle hoeken van het veld te zien. Dat het bij een ruststand van 1-0 bleef was dan ook vooral te danken aan enkele prachtige reddingen van de prima keepende Gideon.

In de 2e helft werden de bakens echter verzet. De 2-0 voor BFC meteen na rust bleek het startsein voor een hartverwarmend laatste half uur. De teamspirit bleek geweldig. Spelers knokten voor elke meter.  Onder aanvoering van Corean werd de druk op de tegenstander opgevoerd. Het centrale duo, bestaande uit de intelligent verdedigende Kars en de robuust en wilskrachtig spelende Achraf, smoorde elke BFC aanval en stond aan de basis van elke opbouw. Floris, Seyfullah en Teun speelden een uitstekende wedstrijd.  Luuk heerste op het middenveld en verdeelde het spel. De backs Wonder en Mike degradeerden hun tegenstander tot pionnen en denderden keer op keer over hun tegenstander heen. En de aanvallers Pim, Randy, Sam en Salah bleken een plaag voor hun directe tegenstander. Toen de stofwolken neerdaalden moet BFC gedacht hebben dat er een goederenwagon over hun heen was gereden.

De 2-1 werd gescoord na een mooie actie en stiftje van Salah. Enkele minuten later pegelde Corean een afgeslagen vrije bal onberispelijk in de touwen. De mooiste goal kwam ook op naam van Corean. Met een vernietigend afstandsschot van 25 meter in de kruising liet hij de keeper aan de grond genageld staan en tekende hij 2-3 aan. In de laatste minuten werd de 2-4 keurig binnen geschoven door Sam. Dat BFC in  de laatste minuut door een strafschop nog 3-4 mocht aantekenen was alleen voor de statistieken.

Een prachtige wedstrijd die door RODA verdiend werd gewonnen en waarin de jongens lieten zien uitgegroeid te zijn tot echte kerels.