RODA JO15.1 verliest van Roda JC

KERKRADE - zaterdag 4 februari 2023

Zaterdagmorgen vroeg stond de bus klaar voor de wedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade. Het was ruim 2 uur rijden maar de sfeer zat er bij de jongens goed in. We speelde bij het oude stadion van Roda JC. Tot op heden had Roda JC alles gewonnen met ruime cijfers en daarom zou dit op voorhand een zware wedstrijd worden.

Vanaf de start liet Roda JC zien dat ze snel de punten wilde veiligstellen. Vanuit twee zeer snelle en behendige buitenspelers kwam er direct gevaar. In de 10de minuut viel de 1-0 omdat er vanuit een rebound werd gescoord. Jelle onze rechtsbuiten stond weer op goal omdat Mark afwezig was. Overigens keepte Jelle weer een mooie wedstrijd. Het ging even snel want nog geen twee minuten later kreeg Roda JC een penalty. Jesse verwerkte de bal niet goed waardoor de spits kon doorlopen en helaas trok Jesse aan de noodrem. De penaltynemer mikte de bal naast de paal, maar Jelle zat ook goed in deze hoek. Roda’46 had het zwaar want wederom uit een schot stonden de verdedigers niet goed op te letten. De rebound werd keurig binnengeschoten 2-0. Er stond pas 14 minuten op de klok. Vanaf minuut 20 begon Roda’46 zich meer met het spel te bemoeien. Er ontstonden ook wat kleine kansen en in de 28ste minuut kwam Roda’46 op 2-1. Sami zorgde voor dreiging en met zijn drive omspeelde hij twee man. En schoot hard in de verre hoek. De keeper hield hem tegen maar Chahid kon hem daarna intikken. Vlak na het doelpunt was het wederom Sami die Chahid vrij zet voor de keeper en Chahid ronde dit keurig af. Volgens de grensrechter stond Chahid buitenspel? Onze mening was anders maar helaas en dus bleef het 2-1.

De tweede helft start en een punt zat er nog minimaal in. In de 49ste minuut werd de linksbuiten weggestuurd en rond netjes af. 3-1. Daarna creëerde Roda nog een grote kans met de bal op de paal. Het slotstuk was voor Roda JC. Vanuit een schot gaat de bal via Jelle en Jesse omhoog. Hij lijkt de goal in te gaan en vanuit een reflex houd Luka hem tegen. Penalty!. Deze wordt zeer goed ingeschoten en Jelle zat wederom in de goede hoek. 4-1 eindstand.

We hebben weer een hoop geleerd en op naar volgende week en hopelijk weer drie punten.