RODA JO16-1 verslaat Hooglanderveen

LEUSDEN - zaterdag 8 oktober 2022

Roda’46 O16.1 verslaat Hooglanderveen met 2-4

De 5e tegenstander deze competitie voor Roda’46 O16.1 was vv Hooglanderveen O16.1. In de voorbereiding oefende Roda al een keer tegen deze opponent en won ruim ondanks een achterstand in de rust. Hierdoor lag het gevaar van onderschatting op de loer. Door blessures en schorsingen trad Roda met een enigszins gewijzigde opstelling aan. Seyfullah en Luuk namen plaats in het centrum van de verdediging, Salah begon op het middenveld en Sam was weer terug voorin. Ondanks de gewijzigde opstelling begon Roda erg sterk in aan de wedstrijd. Dit leidde tot diverse kansen voor onder andere Jeff, Sam en Tijn. Deze kansen werden helaas niet verzilverd toch leidde de grote druk op de Hooglanderveense verdediging tot een doelpunt in de 20e minuut. Een eigen doelpunt.. Hierna lukte het Hooglanderveen enkele keren om zich onder de druk vandaan te spelen. Eén keer leidde het verdedigend ingrijpen tot een corner. Bij deze corner kwamen de fysiek sterke jongens en met name lange jongens mee naar voren. De inzet uit de corner werd in eerste instantie goed gekeerd door Gideon echter de bal bleef een beetje hangen rond de 5 meter lijn en doordat Roda niet adequaat ingreep kon Hooglanderveen de 1-1 scoren. Dit doelpunt was geheel tegen de verhouding in maar stond met nog 10 minuten te gaan in de 1e helft wel op het scorebord. Bovendien bleek dat de al enkele weken met een ribblessure kampende Mike niet verder te kunnen, Danillo verving Mike. Deze tegenvaller(s) kwam Roda niet meer te boven in de 1e helft, irritatie en ergernis bij de Roda spelers voerden de boventoon in plaats van hun niet geringe voetbalkwaliteiten.

De tweede helft was Roda, met Randy voor Eliyah, vast van plan om de draad van het eerste half uur weer op te pakken. Helaas raakte Roda het spoor nog verder bijster door een doelpunt van Hooglanderveen, 2-1. Gezien het wedstrijdbeeld van de voor 10 minuten voor en na rust zakte de moed bij de meegereisde supporters een beetje in de schoenen. Echter deze hadden gerekend buiten het karakter dat Roda vanaf dat moment op de mat legde. Als het voetballend niet ging dan maar knokken en werken voor en goed resultaat. En dat lukte wonder wel, na een hele mooie aanval legde Randy een crossbal met een uiterste poging vanaf de achterlijn terug op Pim, kort daarvoor ingevallen voor Julian. Pim rondde gelijk bekwaam af. Met nog 15 minuten te gaan was het weer gelijk, 2-2.

Roda rook de winst en ontwikkelde zeer goed druk wat uiteindelijk leidde tot een corner in de 27e minuut. Na al een paar goede corner genomen te hebben, dacht Luuk nu het maar in 1x te proberen en met succes, 2-3. Vervolgens was het ook tijd voor de laatste wissels, Danillo kon niet meer verder liet zich vervangen door Mike, die de pijn verbeet en plaatsnam op zijn vertrouwde plek. Hooglanderveen wilde geen genoegen nemen met een nederlaag en bracht meer spelers naar het front. Zonder succes, sterker nog Roda had enkele zeer gevaarlijke counters waarbij 1 tot en corner leidde. Deze corner werd op aangeven van de sterk invallende Mert zeer kundig afgerond door Tijn, 2-4. Hiermee zat de wedstrijd in de tas en na de gebruikelijke schermutselingen horende bij het einde van een wedstrijd floot de scheidsrechter na 80 minuten af.

Roda liet zien ook punten te pakken als de wedstrijd niet loopt zoals gewenst en kan met vertrouwen kijken naar de volgende kraker in deze competitie tegen de nummer 3, ACV uit Assen. Roda ontvangt ACV zaterdag 15 oktober op haar eigen sportpark, aanvang 15.00 uur.