RODA JO16-2 heeft stijgende lijn te pakken

DEN DOLDER  -  zaterdag 5 november 2022

Roda’46 16-2 heeft ook de tweede competitie wedstrijd in fase 2 gewonnen. DOSC 16-1 werd met 2-6 verslagen.

Op zaterdag 5 November om 14:30 stond de 2e competitie wedstrijd op het programma, DOSC uit Den Dolder was de tegenstander. Na de winst van vorige week op Quick 16-1 was er vertrouwen om ook de tweede competitie wedstrijd om te zetten in een overwinning. Het fluitsignaal ging en de wedstrijd was begonnen. Wat er in de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde is nog steeds voor iedereen een raadsel, na 20 seconden was het al raak 1-0 voor DOSC. Na deze goal was het nog niet klaar, 3 minuten later was het weer raak 2-0 voor DOSC. Met nog geen 5 minuten op de klok keek Roda al naar een 2-0 achterstand. Het leek een lastige middag in Den Dolder te worden. Maar Roda kwam beter in het spel en creëerden genoeg kansen op de aansluitingstreffer. Na een half uur spelen was daar dan eindelijk de goal, Pim loopt een op een en scoort de 2-1. Dit is tevens ook de ruststand.

Na de rust was het een ander spelbeeld, Roda drong aan en was opzoek naar de gelijkmaker, die komt er al snel een paar minuten na rust scoort Pim met een bal over de keeper zijn tweede van de middag , 2-2. DOSC kwam niet meer in het stuk voor, Roda ging voor de winst en dat betaalde zich uit, Illias zorgt met een individuele actie voor de 2-3. Het ijs lijkt gebroken en vanuit een corner kopt Pim de 2-4 binnen, de wedstrijd lijkt in het slot gegooid te worden. Dit blijkt omdat na de 4e goal Jop al snel zorgt voor de 2-5. Pim zorgt voor het slotakkoord en maakt de 2-6. Vlak hierna krijgt Pim een “ publiekswissel “ met 4 goals heeft Pim een groot aandeel in de overwinning van Roda’46 16-2. De tweede overwinning van het seizoen is een feit, na een lastige voorbereiding lijkt Roda de weg omhoog gevonden te hebben, 2 wedstrijden 6 punten. Volgende week speelt Roda thuis tegen Dovo 16-1, weer een mooie wedstrijd.