Roda JO17-2 verliest nipt van titelkandidaat

Roda JO17-2 verliest nipt van titelkandidaat Nieuwland

Na een goede voorbereiding met o.a. een 1-3 overwinning op Hoevelaken JO17-1, stond voor Roda'46 JO17-2 de eerste wedstrijd van de hoofdklasse fase 3 op het programma. De tegenstander was Nieuwland JO17-1, wat ook een goede voorbereiding achter de rug had met ruime overwinningen tegen divisionisten. In de eerste seizoenshelft werd bovendien nog met ruime cijfers verloren van Nieuwland dus Roda JO17-2 stond op scherp voor deze wedstrijd. Wegens blessures en ziekte waren er maar 11 spelers beschikbaar van de 17-2. Gelukkig kon de vast meetrainende Daan Scherpenzeel (JO17-3) bij de selectie aansluiten.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd had Roda het zwaar en kreeg Nieuwland enkele kansen op de openingstreffer. Deze kwam er ook in de 12e minuut, nadat een Nieuwland speler aan de aandacht van de Roda defensie wist te ontsnappen. Roda leek na deze treffer wakker te zijn geschud. Het kreeg tot de rust de meeste kansen en aanvallers Edmond Dadojan en Ryan Achterberg zorgden voor veel dreiging. Echter stond de doelman van Nieuwland sterk te keepen waardoor Roda nog niet tot de gelijkmaker kwam. Nieuwland kreeg ook amper kansen door de goed spelende defensie onder leiding van aanvoerder Iwan Brouwer.

In de rust gaf trainer Kyon van Heusden aan welke ruimtes Roda moest bespelen om tot nog meer mogelijkheden te komen in de tweede helft. Het gevoel heerste bij de jongens dat er vandaag wat te halen viel. Dit werd in de 45e minuut nog eens benadrukt want de terechte (en wonderschone) gelijkmaker was eindelijk daar. Bilal Akachar zag op 35 meter van het doel de keeper van Nieuwland iets voor zijn goal staan. De middenvelder twijfelde niet en schoot de bal prachtig in de linkerbovenhoek. Nieuwland wist echter de voorsprong weer te pakken door een strafschop feilloos binnen te schieten. Even later werd het zelfs 3-1 na een mooie solo van een Nieuwland verdediger. Roda gaf de moed echter niet op. Een voorzet kwam terecht bij de rechterpaal en daar dook de sterk ingevallen Daan Scherpenzeel op. De rechtsback kreeg de bal voor de voeten, twijfelde niet en schoot onder de keeper door de bal tegen de touwen, 3-2!

Roda ging vol voor de gelijkmaker en was meerdere malen dichtbij. In de laatste minuut mocht Roda nog een hoekschop nemen. Sepp van Weert torende boven iedereen uit, kreeg de bal op het hoofd, maar zag deze op een haar na langs de verkeerde kant van de paal vliegen. De scheids floot vervolgens af voor het einde van een mooie wedstrijd. Ondanks de nederlaag mag Roda JO17-2 trots zijn op het getoonde spel en de doorgemaakte ontwikkeling. Als de ploeg deze lijn doorzet volgen de punten vanzelf.