RODA JO17.1 neemt koppositie over

RODA ’46 JO17.1 neemt koppositie over na 2-3 overwinning op IJsselmeervogels

Zowel IJsselmeervogels als Roda 46 JO17.1  begonnen wat behoudend aan de wedstrijd en tastten hun mogelijkheden af in deze derby tussen de nummers 1 en 2 van de divisie 5A.

Roda begon wat slordig, leed veel balverlies,  waar IJsselmeervogels goed gebruik van maakte.  IJsselmeervogels kreeg dan ook steeds meer het geloof dat er in eigen huis wat te halen was tegen het kwalitatief betere RODA ’46. De eerste echte kans was voor IJsselmeervogels met een schot rakelings langs de paal. Toch zette RODA ’46 in de 30e minuut 0-1 op het scorebord. Rick haalde na een goede loopactie de achterlijn en gaf de bal op maat voor op de Chris die met dit buitenkansje wel raad wist. Echter nog geen 2 minuten later was het een aanvaller van IJsselmeervogels die in buitenspelpositie in balbezit kwam en vervolgens Dennis kansloos liet. Ondanks dat RODA het betere van het spel had kwam IJsselmeervogels in de 38e minuut, vlak voor rust,  zelfs op een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft voerde RODA de druk op de helft van de tegenstander op. De linies speelden nog korter op elkaar en na balverlies werd er onmiddellijk tegendruk gegeven waardoor de bal direct weer veroverd kon worden. De druk bij IJsselmeervogels werd zo hoog dat ze geen kans meer zagen om zich er onder uit te voetballen. Roda heerste in deze fase van de wedstrijd en kwam in de 46e minuut dan ook verdiend op 2-2. Na een voorzet van rechts was het Chris die scoorde. RODA had nu de smaak te pakken en bleef pressen wat uiteindelijk leidde tot een strafschop na een handsbal van een onfortuinlijke IJsselmeervogels speler. Rick benutte dit buitenkansje. Aan het einde van de tweede helft kreeg IJsselmeervogels nog een kans die uitstekend gepareerd wordt door Dennis.

Op basis van het veldspel, en dan met name in de tweede helft, was RODA de verdiende winnaar.

Door deze overwinning is de ploeg van de trainers Wouter van Asselt, Aart van Meerveld en Robert van Leijenhorst na 5 speelronden als enige nog ongeslagen en staat fier bovenaan.

Zaterdag 6 november speelt RODA 17.1 om 15.00 op veld 3 tegen GVAV-Rapiditas.