RODA JO17.1 wint eerste ronde nacompetitie

Bovenste rij vlnr: Niels ten Have (trainer) , Dave Tolboom, Jhaniro Prudencia, Jovanne Francis, Tim Meister (keeper), Mats Tammer (keeper). Mohamed Abdelkhalki, Jozua Wielzen, Jean-Paul de Kievit, Sander Arts (trainer), Remco Krom (elftalbegeleider).
Onderste rij vlnr: Dennis van de Burgwal, Stan Beune, Wouter Dudok, Swen van Dalen, Bram de Vos, Krishen Rakhan, Jeroen den Uyl, Quinten Riphagen.

Nadat RODA’46 JO17.1 dit seizoen als derde in de 3e divisie was geëindigd mochten de RODA spelers afgelopen zaterdag aantreden voor een mooie beloning: de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie. Daarvoor moesten ze op bezoek bij het roemruchte Quick Boys uit Katwijk.

De mannen van de trainers Niels ten Have en Sander Arts begonnen sterk en legden onder leiding van aanvoerder Quinten Riphagen en de centrale verdedigers Dave Tolboom en Jovanne Francis een degelijke eerste helft op de mat. Uit een goed opgezette aanval over rechts scoorde Stan Beune, halverwege de eerste helft, met een droge knal de 0-1.

Het als 11e in de 2e divisie geëindigde Quick Boys had het moeilijk tegen het goed georganiseerd spelende RODA. Na een kwartier in de tweede helft leek de wedstrijd beslist door de tweede goal van Beune. Echter één minuut later lag de bal ineens in het net achter de goed keepende Mats Tammer. Quick Boys probeerde met hoge ballen een slotoffensief te creëren maar de RODA spelers gaven geen krimp en toonden aan het 2e divisieniveau prima aan te kunnen. Juichend werd het eindsignaal begroet.

Door deze 1-2 overwinning speelt RODA zaterdag a.s. 8 juni om 11.45 uur, in de volgende ronde, tegen Kampong JO17.1, op sportpark Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 1 te Utrecht. Uiteraard hopen spelers, begeleiding en iedereen die RODA een warm hart toedraagt op een groot aantal RODA supporters bij deze belangrijke wedstrijd. Bij een overwinning speelt RODA een week later, op 15 juni, de finale tegen de winnaar Be Quick – AFC.