RODA JO18-1 had meer verdiend

HELMOND - zaterdag 8 oktober 2022

Roda’46 JO18-1 heeft de eerste nederlaag geleden van dit seizoen. Helmond Sport JO18-1 was met 1-0 te sterk. Ondanks het verlies kunnen de Leusdenaren op een prima wedstrijd terugkijken. Met veel lef aan de bal was Roda’46 grotendeels de betere ploeg en verdedigend slaagde het erin om Helmond Sport voetballend niet in hun spel te laten komen. Na rust waren de meeste kansen wel voor Helmond Sport, maar met wat meer geluk werd in de slotfase ook nog een puntje gepakt door een schot van Sem.

Roda’46 begon direct na de aftrap brutaal in het GS Staalwerken Stadion van de betaald voetbalorganisatie. Het zocht veelvuldig de aanval door verzorgd positiespel te spelen. Helmond Sport kreeg daar moeilijk grip op en het spel speelde zich voornamelijk af op de Brabantse helft. Tot grote kansen kwam Roda’46 echter niet, de eindpass ontbrak vaak. Toch wisten Chris, Rick en Jelle de doelman af en toe te testen. Dennis moest eenmaal handelend optreden in de eerste helft en met een 0-0 ruststand mocht Helmond Sport het meest tevreden zijn.

In de tweede helft wist Helmond Sport wel meer kansen te creëren, maar Dennis lag geregeld in de weg met uitstekende safes. Toch bleven de roodhemden het betere veldspel hebben en met wat geluk hadden Rick en Chris kunnen scoren. Het bleef tot het einde spannend, en Sem wist met een vlammend schot de doelman in de laatste minuten tot een uiterste krachtsinspanning te dwingen. De Helmondse keeper tikte de bal knap uit de hoek, waardoor Helmond Sport de wedstrijd won en Roda’46 zonder punten huiswaarts keerde. Maar de manier waarop Roda’46 gespeeld heeft, moet veel vertrouwen geven voor de volgende duels.

Roda’46 JO18-1 speelde de beste wedstrijd van het seizoen en liet in Helmond terecht zien dat het tot nu toe veel punten heeft verzameld, en zelfs als koploper afreisde richting Brabant. Met veel lef, aanvallend voetbal en agressief druk zetten, heeft de Leusdense formatie zijn visitekaartje zeker afgegeven. En ontvangt het aanstaande zaterdag met veel vertrouwen de nieuwe koploper: Fortuna Sittard JO18-1, dat een punt meer heeft dan Roda’46. Weer een prachtige wedstrijd voor JO18-1. De kraker vangt om 15:00 uur aan op het hoofdveld.

Zie voor de overige uitslagen: Uitslagen en standen | Roda '46 Leusden (roda46.nl)