Roda JO18-1 moet late gelijkmaker slikken

UTRECHT - Na drie overwinningen uit de eerste drie wedstrijden heeft Roda’46 JO18-1 de eerste punten verspeeld. Op bezoek bij Kampong JO18-1 werd met 1-1 gelijkgespeeld. Zuur was dat de gelijkmaker ver in de blessuretijd viel, waardoor de Leusdenaren niet de overwinning pakten.

In de najaarscompetitie trof de ploeg van de trainers Twan Epe en Aart van Meerveld de Utrechters al twee keer. Thuis werd er met 3-2 gewonnen, maar dit was een pittige wedstrijd waarin de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar lagen. Uit speelde Roda’46 een sterke wedstrijd en werd er verdiend met met een 1-4 zege van het veld gestapt. In de derde ontmoeting begonnen de roodzwarten niet goed aan de wedstrijd. De Leusdense ploeg was slordig aan de bal en had het tempo te laag. Na de eerste tien minuten kreeg Roda’46 steeds meer grip op het duel.

Het kreeg een paar kleine mogelijkheden. Dit lichte overwicht werd zes minuten voor de rust ook in de score tot uitdrukking gebracht. Een werkelijk schitterende pass van achteruit door Gijs werd door Jelle op waarde geschat. Hij sprintte door en was iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper bal. Hij zette zijn voet tegen het leer aan en zag het speeltuig over de doelman heen in het doel belanden: 0-1. Met deze verdiende voorsprong werd in de rust de kleedkamer opgezocht voor de thee. Ook in de tweede helft was Roda’46 wat sterker en het kreeg diverse kansen. In de reactie creëerde Kampong ook meer dan in de eerste helft. Het spel werd ‘opener’.

Tot de zeventigste minuut gebeurde er niet veel en was het - ondanks wat duels over en weer - vrij vriendelijk op het veld. Eerst kreeg een verdediger van Kampong zijn tweede gele kaart na het neerhalen van Jelle. Hij kon voortijdig gaan douchen. Niet veel later werd ook Gabor met rood van het veld gestuurd. Roda’46 leek op 0-2 te komen via Pepijn, die sterk inviel. De keeper had een hand op de bal en de scheidsrechter beoordeelde dit als ‘klemvast’. Niet veel later leek Kampong langszij te komen, maar de gelijkmaker werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een minuut later - in de slotminuut van de blessuretijd - trokken de Utrechters de stand toch gelijk.

Een lange bal van achteruit naar de zijkant werd voor het doel geslingerd en bij de tweede paal stond een Kampong-aanvaller vrij, die de eindstand op 1-1 bepaalde. Een tegenvaller, omdat Roda’46 het duel eerder in het slot had kunnen gooien. Maar de vechtlust van Kampong resulteerde in een punt voor beide ploegen. Door het verlies van concurrent PVCV JO18-1 pakten de Leusdenaren wel de koppositie in het nog prille seizoen. Aanstaande zaterdag spelen de roodzwarten weer thuis. Dan komt promovendus Victoria JO18-1 naar Leusden; de aftrap van die wedstrijd is om 15:00 uur.