RODA JO18-1 pakt koppositie

LEUSDEN - zaterdag 1 oktober 2022.

Roda’46 JO18-1 ‘wint’ punt tegen Houten.

De vijfde competitiewedstrijd leverde Roda’46 een punt op tegen Houten JO18-1: 2-2. Hoewel de Leusdenaren twee keer op voorsprong kwamen, kwamen de bezoekers twee keer langszij. En daarmee mocht Roda’46 niet klagen. De Utrechters hadden op basis van het spel en de kansen drie punten verdiend. Doordat Helmond Sport en Fortuna Sittard allebei tegen een nederlaag aanliepen, was het punt wel genoeg om de koppositie te pakken in de vijfde divisie. Hoewel het seizoen nog pril is, is dat wel een knappe prestatie van JO18-1.

In de openingsfase liet Houten zich al direct zien. Een schot op de lat leverde een zeer gevaarlijke rebound op, maar de aanvaller van de Utrechters kopte de bal over. In het vervolg van de eerste helft kwam Roda’46 moeizaam in de wedstrijd. Het grossierde foute passes en het goed voetballende niveau van de afgelopen vier wedstrijden werd niet gehaald. De wil was er absoluut, mede door hard werken en een goede actie van Enes kreeg Roda’46 na ruim zeventien minuten de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Enes werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied en de aanvaller schoot de toegekende strafschop raak: 1-0.

Vier minuten later stond het alweer gelijk. Bij een snelle tegenaanval van Houten stond Roda’46 niet goed in de organisatie en daar wisten de bezoekers van te profiteren: 1-1. Houten bleef de bovenliggende partij, en bij een goede kans wist Dennis een achterstand te voorkomen met een goede redding. Toch kreeg Roda’46 een opleving. Thije stoomde aan de linkerkant op. Nadat de bal voor werd gegeven, kreeg Houten het speeltuig niet goed weg. Thije was er als de kippen bij en de linksback schoot de bal op mooie wijze achter de doelman in de verre hoek: 2-1. Met een voorsprong ging Roda’46 aan de thee. Verdiend was het niet, Houten was sterker.

In de tweede helft leek Roda’46 beter uit de kleedkamer te komen, maar toch stond het binnen drie minuten na de hervatting weer gelijk. Houten speelde de bal snel diep, en een aanvaller maakte voor Dennis geen fout: 2-2. In het vervolg van de wedstrijd was het moeilijk voor Roda’46 om tot kansen te komen. Het was vooral Houten dat de klok sloeg. De bezoekers lieten Roda’46 in leven door diverse goede kansen te missen. Er werd door de roodhemden hard gewerkt om het gelijke spel veilig te stellen, wat in de tweede helft het maximale bleek te zijn. Dat hebben de Leusdenaren dan ook goed gedaan. In de slotfase kwam er meer ruimte, omdat Houten er alles aan deed om te winnen. Rishen en Enes kwamen er nog een paar keer goed uit en Enes schoot voorlangs.

Hoewel na afloop de teleurstelling bij de spelers overheerste dat het niet gelukt was tot goed voetbal te komen, druppelden wel de verrassende uitslagen binnen van de betaald voetbalorganisaties in de poule. Koploper Fortuna Sittard verloor van Kampong (0-3), terwijl nummer drie Helmond Sport met 1-0 onderuit ging bij PVCV. Hierdoor komt Roda’46 aan kop en heeft het een punt meer dan de Sittardse formatie, en vier punten meer dan de Helmonders. De komende twee wedstrijden zal blijken of deze klassering voor Roda’46 terecht is of niet. Komende zaterdag gaat JO18-1 op bezoek bij Helmond Sport in het SolarUnie Stadion. Een week later komt het hoogste jeugdteam van eredivisionist Fortuna Sittard naar Leusden. Na die twee wedstrijden heeft Roda’46 alle ploegen uit de competitie een keer getroffen en kan de balans worden opgemaakt waar het staat.

Uitslagen en standen | Roda '46 JO18-1