RODA 18.1 promoveert naar divisie 5

RODA 18.1 is gepromoveerd naar divisie 5

De KNVB is de laatste jaren druk bezig wijzigingen aan te brengen in hun opleidings- en competitiestructuur. Zo is er sinds vorig seizoen een JO18 en een JO23 competitie toegevoegd aan de al bestaande competities. Dat heeft er in geresulteerd dat de leeftijdscategorie JO18 voor heel veel topamateursclubs en BVO’s het oudste jeugdteam is geworden. Bij RODA hanteren we dit seizoen nog steeds de oude structuur en hebben de JO18.1 toegevoegd tussen de JO17.1 en JO19.1.

Teneinde JO18.1 zo snel mogelijk naar het competitieniveau te brengen waarop ook de 17.1 en de 19.1 spelen was het de uitdaging voor de JO18 trainers Jelmer Storm en Aart van Meerveld om met het team vanuit divisie 6 zo snel mogelijk te promoveren naar divisie 5, wat gezien wordt als het hoogste niveau voor amateurteams, met als uitdaging door te stromen naar divisie 4 met daarin nog enkele (top)amateurteams en BVO’s. Extra stimulans is dat dit seizoen voor het eerst op alle (divisie) niveaus zowel in de winterstop als in de zomerstop promotie/degradatie plaats vindt.

JO18.1 heeft in de eerste helft van dit seizoen alle verwachtingen waar gemaakt. Alle wedstrijden werden met overmacht gewonnen m.u.v. de wedstrijd tegen hun directe concurrent Hercules. Daar zowel de nummers 1 als 2 promoveren kon RODA op 20 november in de wedstrijd tegen de Meern promotie al veilig stellen. Hieronder het verslag van de wedstrijd tegen de Meern. Na deze promotiewedstrijd is 18.1 onverminderd door gegaan en hebben afgelopen zaterdag met overmacht de wedstrijd tegen Kampong met 6-0 gewonnen.

Stand 18.1.JPG (2)

De Meern -Roda’46 18-1

Roda’46 was naar Utrecht afgereisd met de gedachte dat het bij winst zeker zou zijn van promotie naar divisie 5 in de winterstop. De nummers 1 en 2 promoveren in de winterstop en de 18-1 staat op een verdienstelijke 2e plaats met 3 punten achterstand op koploper Hercules. De voorsprong op nummer 3 Kampong is echter dusdanig groot dat promotie al min of meer een formaliteit was, maar de wedstrijd moest toch nog maar even gewonnen worden.

Deze intentie liet Roda’46 vanaf de aftrap meteen blijken. Met goed en geconcentreerd veldspel werd de Meern naar achteren gedrongen. De Meern liet zien geleerd te hebben van de heenwedstrijd (6-1 winst voor Roda) en hield de ruimtes klein. Via snelle kant wisselingen en geduldig positiespel probeerde Roda’46 tot kansen te komen. Dit lukte met name in de eerste helft zeer goed en ondanks dat er een flink aantal grote kansen om zeep werd geholpen ging Roda rusten met een zeer verdiende 2-0 voorsprong. De tweede helft probeerde de Meern wat meer van zich af te bijten maar tot grote kansen leidde dit niet. Roda’46 bleef rustig en volwassen spelen en kwam 5 minuten voor het einde van de wedstrijd op een meer dan terechte 3-0 voorsprong via Armagan die zijn 2e treffer liet aantekenen. Dit was tevens de eindstand. De uitslag had weliswaar een stuk hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Desondanks kan Roda’46 18-1 trots zijn op deze prestatie. Promotie is 4 wedstrijden voor het einde van de competitie nu al een feit!