RODA JO19-4 Kampioen

Als eerste Roda team dit voorjaar werden zaterdag 2 april de toppers van JO19-4 kampioen! Wat hebben deze jongens er met alle Corona ellende toch een geweldig seizoen van weten te maken. Ik kijk toch al 15 jaar met veel plezier naar mijn voetballende kleinkinderen maar dit is toch echt het gezelligste team wat ik ooit heb meegemaakt. Toegegeven, we (de trainers en ouders onder ons) dachten regelmatig dat het toch veel verstandiger zou zijn als je vrijdagavond niet gaat stappen en gaat drinken tot een uur of vier. En als ze dan binnen 10 minuten met 2-0 achter staan lijkt dat het gevolg van de nacht ervoor. Maar ze werden altijd weer op tijd wakker en eindigden de wedstrijd met winst en veel doelpunten, 71 tot nu toe. Er was één dom foutje en dat was tegen AFC Quick, de enige wedstrijd die werd verloren.

Een groot voordeel van de leeftijd van onze toppers is dat ze volkomen self supporting zijn om naar de uitwedstrijden te gaan, maar een groot nadeel daarvan vind ik persoonlijk dat je bijna geen enthousiaste ouders meer aan de kant ziet. Maar goed Cruijff zei het al: ieder nadeel heb z’n voordeel. En natuurlijk zijn de benzineprijzen ook niet gunstig om door het land te scheuren om je leuke voetballende zoon aan te moedigen. Nog een nadeel was dat keeper Bart een bal tegen zijn pink kreeg die daar niet tegen kon, dus zat Bart weken langs de kant. Uiteindelijk ging hij een wedstrijd meevoetballen en wist te scoren waardoor het hele team een keer gescoord heeft.

Eigenlijk was verleden week de spannendste wedstrijd in Bussum tegen SDO waar in de laatste 10 minuten gewonnen werd door een schitterend doelpunt van de altijd snelle Douwe. Dus de volgende 2 wedstrijden moesten nog gewonnen worden en dan zouden we volgende week tegen AFC Quick kampioen kunnen worden. Maar het liep allemaal anders, omdat al voor het begin van de wedstrijd van vandaag bekend was dat SDO weer verloren had. Dus vandaag winnen betekende kampioen worden en het is natuurlijk veel gezelliger om dat thuis te doen.

13.00 uur: iedereen had er zin in en was uitgeslapen,  Milan had een aaibare nieuwe coupe, in de tassen rammelden de flessen champagne want misschien………  en Ronaldo zijn opa was er gelukkig ook weer. De wedstrijdstatistieken wijzen het volgende uit: Bart S. scoort 1-0, Sam neemt een corner en Dani kopt 2-0 er mooi in. Jammer dat hij later geblesseerd raakt door een vervelende voet van BVV, Daniël schiet een bal in de kruising, keeper volkomen kansloos dus 3-0 en Bart S. maakt er nog één, 4-0. Kort voor de rust krijgt Dyami een heel bijzonder doelpunt om zijn oren maar gelukkig maakt Ronaldo het 5e doelpunt na een assist van Rafaël die daarna het 6e doelpunt maakt in de rebound na een schot van Jesper die via lat en pal terugkwam. Eindstand 6-3 en dus kampioen. Er werd uitbundig feest gevierd. De trainers  kwamen niet droog uit de kleedkamer en de derde helft duurde lang met een hoog gehalte aan geel vocht met een wit randje.

Ik wil hierbij alle toppers uit de JO19-4 en Frank en Peter feliciteren. Alle invallers, alle sponsors en in het bijzonder Raf zijn Men’s Clothing, alle vrijwilligers in de kantine en iedereen die ik nog vergeten ben hartstikke bedankt voor een heel gezellig voetbal seizoen.